Advertentie
digitaal / Nieuws

Deventer drones controleren bestemmingsplannen

Deventer gaat drones inzetten om toezicht te houden. Volgens de gemeente kunnen zo sneller en efficiënter controles worden uitgevoerd.

ANP
18 maart 2023
Drone.1.jpg

De drones kunnen volgens de gemeente onder andere bestemmingsplannen controleren. Ook worden ze ingezet op lastig bereikbare plekken zoals daken. 'Toezicht met een drone verhoogt de controle- en detectiekans en heeft daarmee een preventieve werking', zegt de gemeente.

Waarnemend hoofd Bureau Integriteit

JS Consultancy
Waarnemend hoofd Bureau Integriteit

Lid/Leden Raad van Toezicht Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS)

Maatschappelijke Raad Schiphol
Lid/Leden Raad van Toezicht Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS)

Niet overal

De drones zullen niet boven alle plekken in de gemeente vliegen. Zo mag er niet in en rond het vliegveld Teuge gevlogen worden. Ook geldt er een kleine no-fly zone in de buurt van het chemicaliënbedrijf Nouryon Specialty Chemicals. De no-fly zone geldt alleen in de nacht. Boven het natuurgebied de Rijntakken mag er alleen gevlogen worden met toestemming van de provincie.

Website

De gemeente benadrukt dat er uitsluitend gebouwen en objecten worden gefotografeerd en geen personen. 'Het vliegen met drones kan een ongemakkelijk gevoel opwekken bij inwoners. Hiermee moet zorgvuldig en sensitief worden omgegaan.' Daarom lanceert Deventer een website om inwoners te informeren over het toezicht. Ook worden twee toezichthouders opgeleid tot dronepiloten.

Kosten

De totale kosten voor de opleiding en het aanschaffen van een drone bedragen volgens de gemeente 10.000 euro.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert Bakker
Beter dat dan ongewenst bezoek.
Tinussie Kay
Dit vind ik een grote en ongewenste inbreuk op de privacy.
Advertentie