digitaal / Partnerbijdrage

Wetswijzigingen sociale zekerheid vragen om andere manier van werken

De komende tijd staat er veel te gebeuren op het gebied van wetgeving in de sociale zekerheid. Niet alleen ziet het ernaar uit dat per 1 januari 2012 de Wet werk en bijstand (Wwb) verandert, ook doet straks de nieuwe Wet Werken naar Vermogen (Wwnv) zijn intrede.

20 september 2011

Deze veranderingen hebben tot gevolg dat gemeenten (en uitvoerende instanties) gedwongen worden om op een andere manier te werken. En uiteraard moet ook de software van deze instanties hierop worden aangepast.

 

Met haar oplossing voor de uitvoering van de sociale zekerheid ondersteunt Centric meer dan driehonderd gemeenten. Centric is al enige tijd met deze gemeenten in overleg om het pakket GWS4all, met de Suite4Werk, Suite4Inkomen en Suite4Zorg, aan te passen, zodat de applicatie goed op de aanstaande veranderingen aansluit. Centric is ervan overtuigd dat de aangepaste software tijdig beschikbaar is om de gewijzigde wetgeving te ondersteunen.  

 

De voorbereidingen voor aanpassing van de software voor de nieuwe Wet Werken naar Vermogen zijn al in gang gezet. Zo is er een expertgroep van gebruikers die benodigde aanpassingen inhoudelijk en vanuit praktisch oogpunt bekijkt. Medewerkers van afdelingen Werk en Inkomen van gemeenten zitten aan tafel met Centric om tot de gewenste oplossing te komen.

 

Meer weten over de oplossing voor de uitvoering van sociale zekerheid van Centric? Neem dan contact op met wiz.secretariaat@centric.eu.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.