digitaal / Partnerbijdrage

Wams in de praktijk

Webinar | 16 juni 2022 | 11:00 - 12:00 uur

07 juni 2022
Webinar

Eén gezin, één plan en één regisseur: dat was het uitgangspunt van de drie decentralisaties. In de praktijk ontbrak echter een duidelijke wettelijke basis voor domein-overstijgende samenwerking en gegevensverwerking. Het gevolg? Handelingsverlegenheid bij professionals, verkokerd werken, en onvoldoende hulp voor de meest kwetsbare inwoners.

Het wetsvoorstel Wet aanpak samenhangende meervoudige problematiek in het sociaal domein (Wams) moet daar verandering in brengen. De nieuwe wet maakt een gecoördineerde aanpak mogelijk, met een juridische basis voor het verwerken van persoonsgegevens en waarborgen tegen het onnodig verzamelen en verspreiden daarvan.

Wams in de praktijk

Hoe breng je deze nieuwe wet in de praktijk? In dit webinar helpen Centric en BMC je graag op weg naar een goede uitvoering van de Wams binnen jouw gemeente. Nodig is een gecoördineerde aanpak, waarin zowel het beleid, de organisatie, de bestaande processen als de afstemming tussen professionals aan bod komen. Hoe organiseer je dit? En waar begin je? Martijn Siegelaer, productmanager sociaal domein, en Alex Commandeur, senior adviseur sociaal domein bij BMC, vertellen je er alles over.

Meld je aan voor het webinar

Benieuwd hoe je het beste met Wams aan de slag kunt? Schuif aan bij het webinar Wams in de praktijk op 16 juni 2022 van 11.00 - 12.00 uur!

Je kunt je hier aanmelden!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.