digitaal / Partnerbijdrage

De Friese Meren enthousiast over GIS-oplossing van Centric

Via de Centric-applicatie Key2Geo stelt de uitvoeringsorganisatie De Friese Meren op een laagdrempelige manier veel informatie beschikbaar aan haar medewerkers.

28 maart 2013

Via de Centric-applicatie Key2Geo stelt de uitvoeringsorganisatie De Friese Meren op een laagdrempelige manier veel informatie beschikbaar aan haar medewerkers.

Dienstverlening aan burgers en bedrijven staat binnen De Friese Meren centraal. Om haar medewerkers van de juiste tools te voorzien, heeft de uitvoeringsorganisatie onder andere Key

2Geo in gebruik genomen, de organisatiebrede GIS-oplossing van Centric. Medewerkers van De Friese Meren en Centric vierden de succesvolle implementatie onlangs met taart.

De deelnemende gemeenten van het samenwerkingsverband De Friese Meren vormen per 1 januari 2014 onder dezelfde naam een nieuwe gemeente. Het gaat om de gemeenten Skarsterlân, Lemsterland en Gaasterlân-Sleat.

Team gegevensbeheer

Drijvende kracht achter Key2Geo bij De Friese Meren is het team Gegevensbeheer (zie foto). Jorn Kemker van het team: “Wat me erg aanspreekt bij Key2Geo is de flexibiliteit. Je kunt Key2Geo inrichten naar je eigen voorkeuren, inclusief bijvoorbeeld de zoekingangen. Bovendien is het beheer eenvoudig; we voegen er steeds meer aan toe.”

Binnen De Friese Meren wordt Key2Geo breed toegepast, door iedereen die contact heeft met burgers en bedrijven: bij WABO-aanvragen, binnen het klantcontactcentrum, aan de balie. Ook zijn via Key2Geo onder andere bepaalde meldingen in de openbare ruimte inzichtelijk.

Het implementatietraject is spoedig verlopen. In korte tijd werden alle relevante brongegevens van de drie gemeenten ontsloten. Ook is er een beknopt geo-magazijn opgezet. De Friese Meren heeft de training aan gebruikers in een aantal sessies vervolgens zelf op zich genomen. Beide partijen kijken dan ook met plezier terug op de goede samenwerking.

 

Key2Geo binnen uw gemeente?

Meer gebruiksgemak tegen lagere kosten? Stap ook over op Key2Geo. Neem voor meer informatie contact op met de binnendienst.

Afbeelding

Op de foto het team Gegevensbeheer van uitvoeringsorganisatie De Friese Meren. Van links naar rechts: Jan van der Wiel, Klaas Arie de Vries, Jorn Kemker en Anko Bergsma.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.