Advertentie
digitaal / Nieuws

App om jongeren te helpen bij keuzes

Om te zorgen dat net-volwassen jongeren de juiste informatie krijgen over hun rechten en plichten, komt Rotterdam met de app Kwikstart.

25 januari 2022
Iphone - jongere
Pixabay

Om te zorgen dat jongeren die net volwassen zijn de juiste informatie krijgen over hun nieuwe rechten en plichten, komt Rotterdam met de app Kwikstart. De keuzes die deze jongeren maken kunnen bepalend zijn voor hun toekomst en daarom wil de gemeente betrouwbare informatie voor hen op een rijtje zetten.

Mentale problemen

Kwikstart geeft onder andere informatie over DigiD, zorgverzekeringen en studiefinanciering en tips over geldzaken, wonen en gezondheid. ‘Kwikstart vertelt jongeren waar in Rotterdam je moet zijn om zaken te regelen’, schrijft de gemeente, ‘maar ook waar ze terecht kunnen als ze er zelf niet uitkomen. Bijvoorbeeld met geldzorgen of mentale problemen.’

Coronacrisis

De app is een initiatief van Stichting Kinderperspectief en ook de gemeente Leiden was betrokken bij de ontwikkeling van de app en de website. ‘Hierdoor kan iedere gemeente in Nederland nu lokale informatie aan de app toevoegen.’ De initiatieven zijn onderdeel van een plan waarin de gemeente samenwerkt met jongeren om ze tijdens en na de coronacrisis te ondersteunen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie