digitaal / Partnerbijdrage

In hoogste staat van paraatheid inzake Apache Log4j-kwetsbaarheid

Er moet dringend actie worden ondernomen.

14 december 2021

Afgelopen vrijdag, 10 december, kondigde het Nationaal Cyber Security Centrum aan dat er dringend actie moet worden ondernomen naar aanleiding van de Apache Log4j-kwetsbaarheid.

Update maandag 13 december

Alle Centric-domeinen en -omgevingen worden continu gemonitord en geëvalueerd door onze experts om de omgevingen en applicaties van onze klanten te beschermen. Tot nu toe is er geen beveiligingslek gevonden. Onze klantteams en beveiligingsexperts werken nauw samen met onze klanten om de Apache Log4j-kwetsbaarheid te verhelpen.

Wij verstrekken klanten informatie over softwareleveranciers met wie zij samenwerken en adviseren hen contact op te nemen met eventuele externe leveranciers.

Daarnaast raden wij onze klanten aan om de site van Github te raadplegen en de adviezen van de Informatiebeveiligingsdienst en het NCSC op te volgen.

Klanten die vragen hebben over hun systemen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Centric via hun gebruikelijke kanaal.


Update zondag 12 december

Het team van security-experts en ontwikkelaars van Centric is direct een onderzoek gestart om Centric en zijn klanten maximaal te beschermen.

Er heeft geen inbreuk plaatsgevonden en we blijven zeer alert met geautomatiseerde monitoring van al het netwerkverkeer.

We staan in voortdurend contact met de Nederlandse overheid en de leveranciers van diverse, mogelijk getroffen softwarepakketten.

Klanten die vragen hebben over hun systemen, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Centric via hun gebruikelijke kanaal.


Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.