Advertentie
carrière / Nieuws

CDA wil slepend arbeidsconflict in debat oplossen

Nog steeds is er geen oplossing gevonden voor de gemeentejurist Paul Kemperman die in 2008 werd ontslagen bij de gemeente Zevenaar. CDA-raadslid Ria Bloemberg wil nu een raadsdebat over de kwestie.

10 oktober 2012

Het slepende arbeidsconflict tussen de gemeente Zevenaar en een voormalig juridische medewerker is opnieuw tot een dieptepunt gedaald. De ex-ambtenaar werd in 2008 ontslagen nadat hij gepest zou zijn door zijn leidinggevende. Sindsdien is er een hevige juridische strijd over onder meer schadevergoeding en smartegeld. 

Openheid
Het conflict stond vorige week weer in de schijnwerpers door een uitgebreide uitzending van EenVandaag. Raadslid Ria Bloemberg (CDA) wil dat de jarenlange ruzie nu eindelijk eens stopt en hoopt op openheid van zaken in een raadsdebat.

Zeer gevoelig onderwerp

Het dossier van ex-ambtenaar Paul Kemperman is een omvangrijke. In de loop van de tijd zijn er al zo’n driehonderd brieven zoals bezwaarschriften en WOB-verzoeken van de voormalige jurist behandeld door de gemeente. Het is een zeer gevoelig onderwerp op het gemeentehuis, waarbij heel wat betrokkenen hun hoofd over hebben gebroken. Naar verluidt heeft de burgemeester er zelfs slapeloze nachten van gehad. Kemperman heeft meerdere malen zijn gelijk behaald bij de rechter, maar de gemeente gaat telkens in beroep. En dat moet nou eens afgelopen zijn vindt Ria Bloemberg van het CDA.

 
Rehabilitatie 

‘Ik wil dat deze zaak voor het einde van de raadsperiode wordt afgesloten,’ zegt Bloemberg, al 19 jaar raadslid in Zevenaar. ‘Het wordt van kwaad tot erger, er zijn alleen maar verliezers. Bovendien zou deze man gerehabiliteerd moeten worden, als de rechter hem telkens gelijk geeft.’ Een schatting van de gemaakte juridische kosten durft het CDA-raadslid niet te maken. ‘Maar feit is dat er alleen al voor dit jaar 260 duizend euro voor de hele gemeente aan juridische kosten is uitgegeven.’

 
Juridische kosten onbekend 

Hoeveel daarvan aan de kwestie Kemperman is toe te schrijven is overigens niet bekend. Zevenaar is een gemeente met ruim 32 duizend inwoners.

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag sitestat

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

D. van Arum / hoofd financien
Inderdaad, dit wordt van kwaad tot erger, laat dit stoppen, dit levert alleen maar verliezers op. Kemperman is al enige keren in het gelijk gesteld, dit moet geregeld worden. Laten de gemeente en Kemperman een bemiddelaar aanwijzen die werkt aan eeen oplossing.Als beide partijen deze zaak willen oplossen dan zullen ze alle 2 water bij de wijn moeten doen maar dan kunnen ze tenminste uit elkaar en dat is toch wat ze willen.
berg / bewonerscoach
ik he deze uitzending gezien en had er een verdrietig gevoel daarna. Hoe kan het dat zoiets kan gebeuren? Ik hoop van harte dat die leidinggevende inmiddels ontslagen is en dat ie nooit meer aan de bak komt, als hij of zij op z'n manier mensen kapot kan maken. Ieder verhaal heeft twee katen maar wat hier gebeurd is, is onmenselijk. Dit laat zien dat er eel meer aandacht moet komen voor het thema thema pesten op het werk en de rol van de leiding en werkgever in deze. Ik wens deze man veel succes met zij zaak en hoop dat ie een flinke schadevergoeding krijgt voor het lijden van immateriele schade! Ik gun 't hem van harte!
Mene Tekel
Een van de grootste nadelen van een ambtelijk conflict is dat de deelnemers zich gemakkelijk kunnen verschuilen achter het gezag. Op kosten van de gemeenschao kan men jaren en jaren procederen en de betrokken ambtenaar, instanties of andere personen kapot procederen. Zelfs wanneer de betrokken functionaris al lang is verdwenen, menen zijn/haar opvolgers de strijd gewoon te moeten voortzetten. Er is publiciteit voor nodig om de zaak weer in beweging te krijgen naar een rechtvaardige oplossing. Men zou het risico toch meer bij de gezagsdrager(s) van een ambtelijke organisatie, gemeente of het Rijk moeten leggen. Procederen op persoonlijke titel en pas bij uitspraak door de rechter de kwestie voldoende afpassen.

Ik hoop echt voor die arme ontslagen man het beste
JH Tiemens / ontslagen per 1-6-2008
Ik kan me goed voorstellen wat dhr. Kemperman doormaakt. Zelf ben ik in 2008, na 23 jaar trouwe dienst gelynched door een corrupt afdelingshoofd. Nu 4 1/2 jaar later vecht ik nog steeds tegen het onrecht en de misdrijven die burgemeester en hooggeplaatste ambtenaren van Weesp plegen.Op 19 oktober 2012 om 10.00 uur zitting van het Hof van Discipline, wanneer ik met schriftelijk bewijs van valsheid in geschrift kom.

BB is van harte welkom !!
alexander / ambtenaar
Dit heeft inderdaad de schijn van arrogantie van de macht. En als dhr. Kemperman schrijft dat er pseudo psychologisch/psychiatrische rapporten over hem zijn uitgebracht dan dringt zich het beeld van een andere zaak bij mijn op. Die van de klokkenluider, die maatschappelijke werker bij een departement, ik meen defensie waar zich hetzelfde voordeed. Die overigens zijn zaak na jaren won. Maar nooit heb ik vernomen dat de schuldigen, degenen die hem dit hebben aangedaan, zijn aangepakt. Arrogant die macht! Ook als dhr. Kemperman uiteindelijke in het gelijk wordt gesteld, blijft de macht zitten.
Flip
Verschrikkelijk! Alleen al het lezen van al deze verhalen! En ik maar denken dat ik de enige was die zo gepest wordt in een ambtelijke omgeving! Mij ontbreekt de kennis en de fut om er tegen in verweer te gaan. Inmiddels dreigt ontslag. ALs iemand tips heeft voor de te bewandelen wegen, hoor ik graag!
frank jansen / (ex)ambtenaar gemeente Zevenaar
Ook ik werd na een onberispelijke loopbaan van 25 jaar door de gemeente Zevenaar ontslagen. De nieuwe gemeentesecretaris en het nieuwehoofd P&O bouwden binnen 4 maanden met "list en bedrog" een negatief dossier op. Op grond van een negatieve beoordeling werd ontslag aangezegd. Mijn bezwaar tegen de beoordeling werd niet afgewacht. Het College van B&W besloot tot ontslag zonder dat mijn kant in deze kwestie (niet in woord of geschrift) werd gehoord. De burgemeester als portefeuillehouder P&O volgde blindelings de "leugens" van deze gemeentesecretaris.
Ex-ambtenaar
De heer Kemperman is inmiddels op 19 maart 2015 door de Centrale Raad van Beroep volledig in het gelijk gesteld. De gemeente Zevenaar krijgt er in de uitspraak ongenadig van langs. Ze hebben de goede naam en reputatie willens en wetens aangetast. De Centrale Raad heeft hem in de beslissing gerehabiliteerd.
Peter / ambtenaar
Het is bij mooie woorden gebleven. Het debat heeft nooit plaatsgevonden.

http://www.wijdoendatzo.wordpress.com/
Advertentie