Advertentie
carrière / Nieuws

Opnieuw Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen

Opnieuw wordt een Haagse ambtenaar verdacht van het leveren van vervalste rijbewijzen.

ANP
20 september 2022
Rijbewijs-shutterstock-18379033.jpg
Shutterstock

Opnieuw is een ambtenaar van de gemeente Den Haag opgepakt voor het maken van valse identiteitsbewijzen en rijbewijzen. De 32-jarige man werd afgelopen woensdag gearresteerd, maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.

Uitzendkracht

Het is nog niet duidelijk hoeveel valse identiteitsbewijzen hij zou hebben gemaakt, en voor wie hij dit zou hebben gedaan. De man, een baliemedewerker, werkte sinds maart als uitzendkracht voor de gemeente. Den Haag laat weten dat het dienstverband is beëindigd.

Pasfoto

De zaak kwam aan het rollen doordat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) begin deze maand ontdekte dat de pasfoto voor op een nieuw rijbewijs afweek van eerdere foto's. De RDW meldde dit bij de gemeente, die aangifte deed bij de Rijksrecherche. De verdachte is maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besloot dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten.

Andere ambtenaar

In juli kwam naar buiten dat een andere Haagse ambtenaar tussen 2009 en 2014 ongeveer twintig valse paspoorten zou hebben gemaakt voor criminelen. Zo zou ze een vals paspoort hebben weten te regelen voor Ridouan Taghi. De vrouw zit vast, het proces tegen haar wordt op 28 november en 1 december gehouden. Ze kon pas in juni 2020 op staande voet worden ontslagen.

Regels aangescherpt

Vanwege die zaak had Den Haag de regels aangescherpt. De maatregelen worden nu nog strenger. 'Extra maatregelen worden voorbereid zoals de aanscherping van de werving en screening van nieuwe medewerkers. Aanvullend wordt gekeken naar implementatie van gezichtsherkenning-/ vergelijkingsapparatuur.' (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie