Advertentie
carrière / Nieuws

VNG wil hervatting cao-overleg

Het eindbod van de VNG hield een loonsverhoging in van 1% en nog eens 1% in het jaar erop. De bonden gingen voor 2% om koopkrachtverlies te voorkomen.

02 december 2011

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil de cao-onderhandelingen met de vakbonden hervatten. De koepelorganisatie van gemeenten heeft de bonden laten weten de impasse die is ontstaan in de cao-onderhandelingen te willen doorbreken. Dat schrijft voorzitter Jantine Kriens van het College voor Arbeidszaken van de VNG in een brief aan de bonden.

Positief

Namens het CvA nodigt de Rotterdamse PvdA-wethouder de bonden uit op korte termijn in een overleg te verkennen ‘hoe we de wensen van de bonden en onze wensen nader kunnen concretiseren.’

De uitnodiging is een reactie op een brief van de bonden van twee weken geleden, waarin ze aangaven bereid te zijn weer in overleg te treden. Kriens ziet dat als een positief signaal en geeft aan dat er ruimte is om tot elkaar te komen. Met het eerdere totaalbod van de VNG zijn wat haar betreft de grenzen bereikt, maar daarbinnen zijn verschuivingen mogelijk.


Loonsverhoging

Het eindbod van de VNG, gedaan dit voorjaar, hield een loonsverhoging in van 1 procent in 2011 en nog eens 1 procent in 2012. De bonden gingen voor 2 procent. Dit om koopkrachtverlies te voorkomen. Bovendien wilden de bonden hardere werkgaranties. In mei liepen de onderhandelingen daarop vast. De gemeentelijke werkgevers willen niet meer bieden, omdat de financiele situatie van de gemeente zo slecht is dat elke extra salarisverhoging ten koste zou gaan van de werkgelegenheid.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H.H. / Financieel gemeente ambtenaar
Goed nieuws? Ik zou zeggen eerst het verschil tussen gemeenteambtenaren en rijksambtenaren opheffen (door gemeenteambtenarenschalen op te hogen) en vervolgens eventueel 2% koopkrachtherstel.

Bonden succes!!!
Advertentie