Advertentie
carrière / Nieuws

'Thuiswerkwet' van D66 en GroenLinks aangenomen

Het thuiswerken tijdens de coronacrisis blijkt goed te werken en door de wet is het makkelijker om een deel van de tijd thuis te werken.

ANP
05 juli 2022
Thuiswerken in en met je team
Shutterstock

De Tweede Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel van D66 en GroenLinks aangenomen dat het makkelijker maakt voor werknemers om een deel van de tijd thuis te werken. Als een werknemer verzoekt om één of meerdere dagen vanuit huis te werken, moet de werkgever daar nu serieus naar kijken.

Projectleider Magicplan

JS Consultancy
Projectleider Magicplan

Technisch Adviseur Waterveiligheid

JS Consultancy
Technisch Adviseur Waterveiligheid

Goede concentratie

Veel Nederlanders werkten maandenlang thuis tijdens de coronacrisis. Dit kan volgens de initiatiefnemers voordelig uitpakken voor bedrijven, werknemers én de maatschappij. Vaak is het helemaal niet nodig om een uur in de file te staan om naar je werk te gaan , noemt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg als voorbeeld. Het is niet nodig om op kantoor te zijn om een mailtje naar collega's te sturen, benadrukt hij.  Soms kan je je thuis extra goed concentreren en de administratie bijwerken, en dan ook de deur open doen voor de loodgieter.

Hybride werken

Door de coronaperiode hebben we gezien dat hybride werken voor een heel groot deel van de werknemers voordelen heeft , zegt GroenLinkser Senna Matoug.  Het geeft hen de mogelijkheid een betere balans te vinden tussen werk en privé en reistijd te verkleinen. Daarom is deze wet voor hen een belangrijke stap.

Zeggenschap

Uit verschillende onderzoeken blijkt al dat er meer vanuit huis wordt gewerkt na de coronacrisis dan ervoor. De Sociaal-Economische Raad had al geadviseerd de werknemer hierover genoeg zeggenschap te geven. Dit advies hebben de partijen meegenomen in hun voorstel. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie