Advertentie
carrière / Nieuws

Plus- en minpunten van thuiswerken

Ruim 6.000 ambtenaren deden mee aan de thuiswerk-enquête van Binnenlands Bestuur. De top 5 van voor en nadelen van het thuiswerken in tijden van corona.

07 april 2020
4488.jpg

Ruim 6.000 ambtenaren deden mee aan de thuiswerk-enquête van Binnenlands Bestuur. Op basis van antwoorden op stellingen naar het ervaren voor- en nadeel van het niet langer op kantoor rolden de volgende twee ranglijsten.

Top 5 voordelen van thuiswerken

  1. Ik heb minder reistijd – 89%
  2. Er gaat minder tijd op aan vergaderen – 77%
  3. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk – 69%
  4. De koffie is lekkerder – 58%
  5. Ik kan een muziekje opzetten – 57%


Top 5 nadelen van thuiswerken

  1. Ik mis mijn collega’s – 75%
  2. Ik kan niet al mijn werk vanuit thuis doen – 49%
  3. Mijn werkplek is niet ideaal – 47%
  4. Telefonisch vergaderen is lastig – 44%
  5. Ik kom nu nauwelijks buiten – 41%


Verantwoording

De enquête werd afgenomen van donderdag 19 tot en met woensdag 25 maart. De vragenlijst is verstuurd naar ruim 44.000 abonnees van Binnenlands Bestuur. De redactie ontving 6.304 ingevulde enquêtes terug.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

big brother / juridisch adviseur
uitkomst voor- en nadelen: het maakt denk ik een groot verschil of je (kleine) kinderen hebt die óók thuiszitten en hoe je werkplek (áls je die al hebt) er op kantoor uitziet.

Ik ben helemaal happy met thuiswerken, maar dat komt door: geen kinderen meer in huis en alternatief is de altijd drukke kantoortuin zonder eigen werkplek.

Nadeel is vooral dat je niet even naar collega's kunt lopen voor een snel advies of kort overleg. Voor het 'broodnodige' bijkletsen gebruiken we wekelijks MSTeams. Ander nadeel is het gemis van mijn dagelijkse fietstochtje van 2 x 10 km, maar dat is met een privétochtje prima op te lossen en is weer eens een andere route ;-)

Voordeel is voor mij m.n. de veel hogere productiviteit.
Advertentie