Advertentie
carrière / Nieuws

Ambtenaar wil vast contract met flexibele werktijden

De mogelijkheid om thuis te werken is voor ambtenaren de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.

01 september 2022
Thuiswerken-shutterstock-615508904.jpg

Werken ambtenaren het liefst van 9 tot 5? Integendeel: ruim de helft van de ambtenaren vindt flexibele werktijden een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Nóg belangrijker is de mogelijkheid om thuis te werken.

Vacaturedruk

Dat is een van de uitkomsten van een arbeidsmarktonderzoek van Intelligence Group (IG) voor Binnenlands Bestuur. Daaruit blijkt ook dat de vacaturedruk in de overheidssector de komende tijd alleen maar sterker zal worden. Nu al staan er voor elke zoekende kandidaat drie vacatures open. De verwachting is dat die verhouding in de toekomst oploopt tot een op vijf.

Vaak tevreden

'De personeelsschaarste blijft voorlopig dus bestaan', licht IG-consultant Inge Vuik toe. Dat komt deels omdat er binnen de overheidssector relatief weinig mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan. Slechts 6 procent geeft aan actief op zoek te zijn. Dat is minder dan in de niet-overheidssectoren die werden onderzocht. 'Dat geeft ook aan dat ambtenaren vaak tevreden zijn met hun werk', zegt Vuik. Overigens is de overheid geen koploper wat betreft schaarste: in de ICT- en de HRM-sector is de krapte nóg groter.

Thuiswerken

Aangezien de zoektocht naar personeel steeds lastiger wordt, is het voor overheidsorganisaties goed om te weten welke arbeidsvoorwaarden potentiële werknemers aan kunnen trekken. Uit het IG-onderzoek blijkt dat ambtenaren de mogelijkheid om thuis te werken de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde vinden – belangrijker dan de pensioenregeling, vakantiedagen of een 13e maand. Alleen onder ICT'ers is het thuiswerken nóg populairder.  

Concreet

Vuik: 'Ons advies voor werkgevers is om concreet te zijn over hoe het thuiswerken eruit ziet. Hoeveel dagen mag je thuiswerken? Wanneer wel en niet? Geef meer context dan alleen: thuiswerken kan.' De tweede meest gekozen arbeidsvoorwaarde onder ambtenaren is flexibele werktijden. Ook daar kunnen overheidsorganisaties op inspelen, raadt Vuik aan.

Vast contract

Gevraagd wat de belangrijkste pullfactoren zijn om een nieuwe baan aan te nemen, wordt – wellicht weinig verrassend – een goed salaris het vaakst genoemd. Opvallend is dat een vast contract op nummer twee staat. Werknemers in de private sector vinden dat beduidend minder belangrijk. Ook geven ambtenaren vaker dan andere werknemers aan dat ze de inhoud van het werk belangrijk vinden. Werksfeer volgt op nummer vier, een factor die ook in andere sectoren vaak wordt genoemd.

Toekomst

Het is voor overheden zaak om na te denken over hoe ze het werk nog aantrekkelijker kunnen maken voor nieuw personeel, zegt consultant Vuik. Tegelijkertijd adviseert ze om na te gaan of de huidige werknemers de vaardigheden hebben die in de toekomst nodig zullen zijn. Data-analyse is een voorbeeld van zo'n skill for the future, maar Vuik noemt ook strategisch denken en leiderschap.

Lees meer over de arbeidsmarkt voor ambtenaren in Binnenlands Bestuur nummer 16.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
5 Dagen in de week werken, van 9 tot 5 (zoals in het echte bedrijfsleven) zou eigenlijk alle personeelsschaarste in 1 keer oplossen bij de lagere overheden. Ik kan mij nog herinneren dat er standaard in Nederland zelfs 5,5 dagen per week (8 uur per dag) werd gewerkt. Wat zijn onze ambtenaren toch verwend tegenwoordig :-) . Hoelang gaat dit nog goed voordat Nederland stil valt?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
T. Simpelmans
Vast contract? Doe mij maar een zzp bestaan! Verlost van de dievenbende van het ABP, véél hoger salaris, 50% korting in alle horeca in Nederland, véél meer vrije dagen.
En jaarlijks ook nog de kans je salaris te indexeren. De bonden kwamen vorig jaar tot 0,12(!) procent.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie