carrière / Partnerbijdrage

Voorzie je ambtenaren van de juiste kennis

Het gemeentelijke werkveld is volop in beweging.

15 maart 2022

Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat heeft invloed op de werkzaamheden en benodigde kennis van ambtenaren. Digitalisering en de toenemende wet- en regelgeving zijn ontwikkelingen die zowel in het dagelijkse werk als in de samenleving een steeds grotere rol spelen. Medewerkers zullen de juiste kennis moeten opdoen om mee te kunnen bewegen.

Sandra Veerman, Programmamanager Leren & Ontwikkelen bij de Provincie Gelderland, liep hier ook tegenaan en heeft daar inmiddels een oplossing voor gevonden: “Om in te spelen op de veranderende taken moet je in staat zijn om een divers en relevant leeraanbod aan te bieden en zorgen voor een mix van zowel generieke als bedrijfsspecifieke content. Wij hebben voor Studytube gekozen omdat zij naast hun eigen online trainingsbibliotheek ook de mogelijkheid hebben om andere trainingsbibliotheken toe te voegen. Wij vullen het leeraanbod aan met zelfontwikkelde bedrijfsspecifieke leercontent. Daarmee borgen we relevante kennis en stellen we deze breed beschikbaar in de organisatie.”

Dankzij het all-in-one leerplatform zorgt de Provincie Gelderland ervoor dat haar werknemers altijd en overal de beschikking hebben over relevante leercontent. “Doordat medewerkers toegang hebben via één centrale leeromgeving, is het leren en ontwikkelen laagdrempelig geworden”, aldus Veerman.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.