carrière / Partnerbijdrage

"Nadenken over mijn toekomst en werken, gaan niet samen"

In gesprek met Dirk Lemmer, Interim Senior HR-adviseur.

24 oktober 2022
Dirk Lemmen

Aan het woord: Dirk Lemmen

Voorheen: Senior HR adviseur bij de werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard
Nu: Interim Senior HR adviseur bij Recreatie Midden-Nederland

“POSG heeft me geholpen om de volgende stap te zetten”

“Ik werk al ruim 20 jaar in het HR-vak. Eerst voor de gemeente Langedijk en daarna voor de werkorganisatie Langedijk en Heerhugowaard. De laatste jaren kwakkelde ik met mijn gezondheid. Ik had last van mijn ogen en heftige migraineaanvallen. Bovendien kon ik bij de nieuwe, ambtelijke werkorganisatie mijn draai niet vinden. Naast mijn gezondheid speelde ook mijn afnemende motivatie een rol om uiteindelijk te beslissen iets anders te willen gaan doen. Om uit te zoeken hoe dat er precies uit moest komen te zien, had ik tijd nodig. Nadenken over mijn toekomst en druk zijn met je werk, gaan niet samen. Ik besloot een time-out te nemen. Ik kende POSG vanuit mijn vak. Ik heb vele collega’s voor een mobiliteitstraject naar hen doorverwezen. Altijd kreeg ik positieve reacties terug op het traject dat POSG met mensen doorloopt. Ik had er daarom alle vertrouwen in dat POSG ook voor mij nu de beste optie was.”

“Natuurlijk moest mijn werkgever wel even slikken toen ik mijn plannen bekendmaakte. Ze hadden me nodig en het duurde dan ook even voordat ze me konden laten gaan. In september startte ik bij POSG. De zomermaanden nam ik vrij en heb ik gebruikt om veel te wandelen en te fietsen. Er ontstonden toen ook de eerste contouren over een mogelijke vervolgstap. Samen met mijn loopbaancoach bij POSG heb ik die plannen steeds scherper gekregen en kon ik voor mezelf in kaart brengen waar ik écht paste. Ik kreeg van POSG alle ruimte om flink wat opties te onderzoeken, onder andere bij de reclassering. Dat liep uiteindelijk op een dood spoor. Kort daarna kwam via POSG een opdracht als interim HR adviseur op mijn pad. Dat pakte ik met beide handen aan.”

“Ik werk nu, vanuit mijn eigen BV, als interim-HR adviseur bij Recreatie Midden-Nederland (RMN) en ben tevens lid van het managementteam. RMN moet per 1 januari 2023 geliquideerd worden. In mijn rol als senior HR adviseur begeleid ik de organisatie in dit transitieproces. Ik ben bezig met thema’s als natuur en water en dat vind ik geweldig. Naast mijn werk als interim HR adviseur, volg ik een opleiding tot coach. Dat sluimerde bij mij ook al langer. Zowel als interim-adviseur als coach kan ik mijn kennis en ervaring goed inzetten. POSG heeft me echt geholpen om richting te geven. De time-out en rust is prettig, maar ook de spiegel die je door POSG voorgehouden krijgt, is nodig. De workshops en pitches die ik heb gedaan, hebben mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. En mijn gezondheid? Dat gaat gelukkig steeds beter. Ik heb veel plezier en krijg energie van het werk dat ik nu doe. Dat helpt om je beter te voelen.”

Mobiliteitsdienstverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw. Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? Lees verder

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.