carrière / Partnerbijdrage

Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing 2024 is gestart

Op zoek naar de streetwise ambtenaar. Nomineren kan nu!

jonge ambtenaar van het jaar

Ken jij een ambtenaar met lef en buiten de kaders durft te denken om aan te sluiten bij de behoefte van de samenleving? Een ambtenaar met een blik van buiten naar binnen en die in verbinding staat met inwoners? Of een jonge ambtenaar die met de (spreekwoordelijke) poten in de klei staat? Een ambtenaar die met één been in de maatschappij staat en zo weet wat er speelt?  FUTUR is op zoek naar dé streetwise ambtenaar!

Stichting FUTUR

FUTUR is hét landelijke netwerk van en voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties in Nederland. Zij brengen jonge ambtenaren met elkaar in contact en verbinden door onder andere het uitwisselen van kennis en ervaring.

Jaarlijks organiseert FUTUR de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing en creëert hiermee een ontmoetingsmoment voor jonge ambtenaren. Er worden netwerken gevormd, kennis en ideeën met elkaar gedeeld en een award uitgereikt aan een jonge ambtenaar met lef en ambitie.

Thema van het jaar: streetwise

Dit jaar staat in het teken van de streetwise ambtenaar. Streetwise is gerelateerd aan het concept street level bureaucraat. Iemand die met één of beide benen in de uitvoering staat, met burgers/de maatschappij in contact staat en kennis van de praktijk heeft die nodig is bij het maken van beleid. Een streetwise ambtenaar brengt zijn eigen levens- en werkervaring mee, maar is ook geïnteresseerd in de ervaringen van inwoners en anderen . FUTUR vindt streetwise, dé eigenschap van de ambtenaar van de toekomst en daarom is het gekozen als het thema voor de verkiezing van 2024!

Aanmelden

Ben jij de streetwise ambtenaar die wij zoeken? Of weet jij meteen welke persoon wij de bedoelen? Nomineren kan hier! De sluitingsdatum is 31 december 2023.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.