carrière / Partnerbijdrage

Waterschap Aa en Maas wint de FUTURPROOF-award 2021!

Waterschap Aa en Maas wint de FUTURPROOF-award 2021! FUTURPROOF organisatie 2021

Waterschap.png

Tijdens FUTUR LIVE! werd het Waterschap Aa en Maas verkozen tot de FUTURPROOF organisatie 2021. De FUTURPROOF-award wordt uitgereikt aan de organisatie die de meeste ontwikkelingen maakt op het gebied van jongeren aantrekken en behouden en inspelen op de toekomst.

FUTURPROOF organisatie 2021

Waterschap Aa en Maas heeft terecht gewonnen volgens de juryleden! De organisatie kenmerkt zichzelf doordat zij hard werken aan vernieuwing. De organisatie maakt zich sterk voor de persoonlijke ontwikkeling van talenten en autonomie. Een tweede voorbeeld is dat zij een samenwerkingsverband hebben met een jeugdbestuurder om jongere talenten te bereiken en te informeren over de organisatie Waterschap. Een brede groep medewerkers van de Waterschap wisten de juryleden te overtuigen dat zij naast verjonging ook het werkgeluk, de maatschappelijke impact en samenwerkingen hoog in het vaandel hebben staan. Het waterschap Aa en Maas mag nu de titel ‘FUTURPROOF 2021’ hanteren. Ze namen het op tegen onder andere het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum en de gemeente Lelystad. Het Waterschap Aa en Maas krijgt een cheque aangeboden van DisGover waarmee de organisatie brainstormsessies kan laten organiseren, een workshop ‘online faciliteren’ kan krijgen of een action learning project. Ook krijgt het waterschap een mooi plakkaat voor aan de gevel.


AfbeeldingDe FUTURPROOF-award wordt ieder jaar uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector.

Winnaar van 2019, CIV Rijkswaterstaat, geeft aan dat sinds het winnen van de prijs 60% van de nieuwe medewerkers jonge ambtenaren betreft. Een signaal dat young professionals graag voor de publieke sector werken in een organisatie die zich voor hen open stelt.

In 2020 werd de award uitgereikt aan de gemeente Hollands Kroon! Deze gemeente scoorde hoog op de : jong, werkgeluk, buiten de gebaande paden gaan en leren in een veilige werkomgeving. De gemeente onderscheidt zich door haar unieke DNA dat in alle aspecten van de organisatie zichtbaar is. Een DNA dat gebaseerd is op kernwaarden als lef, bevlogenheid, vertrouwen, contact, respect en innovatie. “Anders is hier standaard” aldus de jury. Hiermee trekken ze veel jonge ambtenaren aan en dat maakt dat de gemeente Hollands Kroon volgens het juryoordeel volledig FUTURPROOF is. Zij zijn hét ultieme voorbeeld voor andere organisaties.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.