Advertentie
carrière / Nieuws

Kamervragen over ambtenaar die over IS twitterde

De ambtenaar die twitterde: ,,ISIS heeft niets met Islam te maken.. is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken'', is met onmiddellijke ingang geschorst. Dat is woensdag besloten na overleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

13 augustus 2014
Kamervragen

De Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes hadden kamervragen gesteld aan minister Ivo Opstelten (veiligheid en Justitie) over de ambtenaar.

'Gevaar staatsveiligheid'
Van Klaveren en Bontes vinden ,,dat een persoon die zulke denkbeelden uitdraagt en werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Center, en dus ook met staatsgeheimen, een gevaar voor de staatsveiligheid kan zijn''. Ook PVV-leider Geert Wilders en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt reageerden op de tweet. ,,Gestoord, ontslaan, aldus Wilders. Omtzigt: ,,als medewerker ministerie van veiligheid en justitie zo over ISIS denkt, gaat terrorismebestrijding mis''.

Tweet verwijderd

De betrokken ambtenaar heeft haar uitlating inmiddels verwijderd. ,,Realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling'', twitterde ze dinsdag.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Ze heeft natuurlijk een punt, islamisten kunnen niks zelf dus moet het wel een zionistisch complot zijn....pwééép!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
August Biels / gewezen ambtenaar
Geschorst lijkt mij een lichte straf voor een dergelijke uitlating van een ambtenaar op die plek, en op dat (veronderstelde) intelligentieniveau.Er zijn er voor minder op staande voet ontslagen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie