Advertentie
carrière / Nieuws

Europarlementariërs moeten 'kantoorkosten' verantwoorden

Europarlementariërs moeten openheid gaan verschaffen over de manier waarop ze het bedrag van 4200 euro besteden dat ze maandelijks ontvangen voor kantoorkosten. Het Europarlement heeft daarover dinsdag een voorstel aangenomen.

10 mei 2011
Onder vuur
De maandelijkse vergoeding is bedoeld voor reiskosten, het aanschaffen van kantoorspullen, het in dienst nemen van extra medewerkers en dergelijke. Europarlementariërs hoeven niet aan te tonen wat ze met het geld doen. De regeling ligt al langer onder vuur, ook door de hoogte van het bedrag.

Op website
PvdA'er Thijs Berman noemt het ,,goed voor het aanzien van de politiek" dat Europarlementariërs inzicht moeten gaan geven in de besteding van de vergoeding. Hij doet dat al op zijn website, net als diverse andere Europarlementariërs.

PVV wil geld niet
Ook Lucas Hartong van de PVV vindt het ,,prima" dat er openheid komt. Wat hem betreft, kan de kantoorvergoeding fors omlaag. De PVV-Europarlementariërs hebben het volledige bedrag van 4200 euro per maand nooit aanvaard. Ze nemen genoegen met 10 procent en storten de rest terug.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie