carrière / Partnerbijdrage

Transitium Groep en Geerts & Partners bundelen hun krachten

Transitium Groep komt onder de vlag van Yris, het verbindende merk van Geerts & Partners, waar ook ABGL en MZ Services onder vallen.

Sander Geerts

Sander Geerts (Geldrop, 1975) studeerde Personeelswetenschappen in Tilburg en volgde de organisatieadviesopleiding aan het SIOO. Hij startte na zijn studie als adviseur (executive) werving- & selectie. Vervolgens heeft hij diverse management-rollen vervuld binnen de lokale overheid. In 2010 werd hij directeur/eigenaar van Geerts & Partners. Het bedrijf fuseerde in 2020 met ABGL en MZ Services en nu ook met Transitium Groep.

Transitium Groep komt onder de vlag van Yris, het verbindende merk van Geerts & Partners, waar ook ABGL en MZ Services onder vallen. “We kunnen nu in het hele land een nog betere begeleiding gaan bieden.” zegt Sander Geerts. Ook bij Transitium Groep zien ze de grote voordelen van een grotere paraplu. Algemeen directeur Arie-Paul Eijkelenboom: “We zijn blij dat de continuïteit van Transitium Groep op lange termijn is gewaarborgd.”

APPA staat voor de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers. Die wet regelt onder meer wachtgeld voor bestuurders die om wat voor reden dan ook stoppen met de uitoefening van hun functie. Om hun loopbaan een passend vervolg te geven wordt ondersteuning aangeboden door een re-integratiebureau dat is erkend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Twee van de grotere bureaus gaan vanaf januari 2023 samen verder. Hun directeuren vertellen het verhaal van een voorbestemde fusie.

Arie-Paul Eijkelenboom:
‘Mijn broer Pim en ik zijn de derde generatie eigenaren van Transitium Groep. Wij willen de organisatie graag voort laten bestaan als naam en instituut, ook als we over een paar jaar stoppen. Sander en ik spraken al vaker met elkaar over samenwerken, maar het kwam er nooit van.  Ik heb altijd bewondering gehad voor het ondernemende karakter van de bedrijven binnen Yris Geerts & Partners, bij hen gaat het niet alleen puur om de omzet. Uiteindelijk telt de onderlinge klik, maar vooral het vertrouwen in elkaar. Bij Transitium Groep was het uitgangspunt dat áls we gaan samenwerken, we dat doen met professionals, mensen die het werk leuk vinden, er goed in zijn en die kunnen geven en nemen.

Sander Geerts:
‘Door te fuseren kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening verder verbeteren. We hebben een beduidend kleinere APPA-praktijk dan Transitium Groep, waardoor we vaak zelf het wiel moesten uitvinden. Ik heb altijd met bewondering naar Transitium Groep gekeken, misschien wel met enige gezonde jaloezie. Vanwege hun schaalgrootte, hoe ze het APPA-traject hebben doorontwikkeld en de keuzes die deelnemers daarin hebben. Arie-Paul en ik kunnen beiden enorm genieten als een oud-bestuurder of oud-Kamerlid nieuw werk weet te vinden dankzij goede begeleiding. Dat drijft ons allebei.

Van onze APPA-deelnemers woont zo’n tachtig procent onder de rivieren. Transitium Groep bestrijkt heel Nederland. Onze APPA-coaches vinden dat een fantastische toevoeging. Ze worden sterker in hun beroepsuitoefening en krijgen een landelijk netwerk. Door de APPA-activiteiten van Geerts & Partners onder te brengen bij Transitium, brengt Geerts & Partners nog meer focus aan op Werving & Selectie, Interim en (executive) Mobiliteit. Als mensgericht bedrijf past Transitium Groep bovendien perfect bij Yris. De naam Transitium Groep houden we uiteraard in ere, het is een sterk merk. En ik ben blij dat Arie-Paul en Pim de komende jaren de directie blijven voeren.’

Arie-Paul Eijckelenboom

Arie-Paul Eijkelenboom (Vlaardingen, 1954) studeerde Internationaal Recht in Leiden en heeft MBA Public Management gevolgd aan de Universiteit van Twente. Na afronding van zijn studie is hij in dienst getreden bij Mercuri Urval in Rotterdam, waar hij 12 jaar ervaring heeft opgedaan als adviseur voor het bedrijfsleven en als vestigingsdirecteur. In de 12 jaar daarna was hij daar verantwoordelijk. 

Arie-Paul:
‘De mensen die wij bij Transitium Groep begeleiden zijn veelal burgemeester, wethouder, gedeputeerde, Kamerlid of lid van het kabinet geweest. De meerwaarde van de fusie is onder meer dat Transitium Groep hen straks dichterbij werving & selectie en interim- management brengt, activiteiten die Geerts & Partners in huis heeft. Omgekeerd kan Geerts & Partners straks de nieuwe APPA-deelnemers ons uitgebreide programma aanbieden. In alle onbescheidenheid durf ik dat van grote toegevoegde waarde te noemen, evenals de meerwaarde van ons netwerk. Transitium Groep heeft binnen het openbaar bestuur een groot en uitstekend onderhouden netwerk.

Sander:
‘De masterclasses van Transitium Groep zijn erg goed, en specifiek, bijvoorbeeld voor mensen die burgemeester willen worden of zich willen richten op de ontwikkeling van ondernemerschap. Het is heel mooi dat we die kunnen gaan aanbieden. De fusie geeft ruimte op allerlei fronten om te investeren in professionaliteit. Er komt een steviger backoffice, met een toegewijd team op het gebied van financiën, HRM en marketing.

Bruno Bruins

Bruno Bruins, voorzitter Raad van Advies van Yris:
‘De samenwerking tussen Transitium Groep en Yris ligt eigenlijk erg voor de hand. Goed dat nu de handen ineen worden geslagen. Als je een volgende stap in je loopbaan gaat maken, en je werkt in of rond het openbaar bestuur, dan zoek je een begeleider met kennis van zaken, die zich inleeft in jouw persoonlijke situatie. Daar vinden Transitium Groep en Yris elkaar.’

Bas Eenhoorn

Bas Eenhoorn – Voorzitter Raad van Advies – Transitium Groep:
‘We moeten alles op alles zetten om kennis en vaardigheden van bestuurders en ambtenaren maximaal in te zetten en niet verloren te laten gaan. Dat vraagt om de beste advisering en begeleiding. De samenwerking tussen Transitium Groep en Geerts & Partners (Yris) garandeert het leveren van de kwaliteit en continuïteit die daarbij nodig is.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.