Advertentie

In Den Haag zijn zeven demonstraties aangemeld

Organisatoren hoeven geen expliciete toestemming te hebben voor een demonstratie, omdat iedereen in Nederland het recht heeft om te demonstreren. De gemeente kan een demonstratie wel verbieden als de openbare orde in het geding is.

19 augustus 2014

Zeven verschillende groeperingen zijn van plan op 20 september in Den Haag te gaan demonstreren. De betogingen zijn aangemeld bij de gemeente, bevestigde een woordvoerder dinsdag na berichtgeving in De Telegraaf. Wie de organisatoren zijn, zegt Den Haag niet.

Schilderswijk
Pro Patria was de eerste die met 20 september op de proppen kwam. De groepering wilde op die dag een 'mars voor de vrijheid' houden, nadat een recente demonstratie in de Schilderswijk op ongeregeldheden was uitgelopen. Vanwege de onrust besloot de gemeente om de komende maanden geen demonstraties in de probleemwijk toe te staan.

Verbod
De Nederlandse Volksunie wil op 20 september verzamelen bij station Den Haag Centraal en naar de Schilderswijk lopen, ondanks het verbod. De extreem rechtse partij wil naar de rechter stappen om het verbod aan te vechten. De islamitische Muslim Defence League - Holland wil naar het Malieveld, naast Den Haag Centraal.

Voorwaarden
Organisatoren hoeven geen expliciete toestemming te hebben voor een demonstratie, omdat iedereen in Nederland het recht heeft om te demonstreren. De gemeente kan een demonstratie wel verbieden als de openbare orde in het geding is. Ook mogen er voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld aan de locatie.

Inzet agenten
De zeven demonstraties zullen flink wat inzet van agenten vergen. De politie heeft het die dag sowieso druk met een kermis op het Malieveld en een atletiekwedstrijd, de Vredesloop, bij het Vredespaleis en het Catshuis.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Eindelijk een frisse rechtse wind na 50 jaar policor.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Hadden we 700 jaar geleden hier de Hoekse en Kabeljauwse Twisten, krijgen we nu de Hakenkruizers en de Moslimbarbaren die elkaar met stokken en stenen te lijf zullen gaan. Met democratie zal het allemaal weinig tot niets te maken hebben, maar misschien is het een idee om tribunes langs het Malieveld op te bouwen en een SBS filmploeg uit te nodigen ? Het is voor het volk weer eens iets anders dan Ajax-Feyenoord.
Advertentie