Advertentie

Eindhoven geeft woon- en leefgeld

Eindhoven gaat illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers helpen met woon- en leefgeld. Aanleiding voor het besluit is een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) die heeft bepaald dat iedereen recht heeft op 'bed, brood en bad'.

18 maart 2015

Eindhoven gaat illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers helpen met woon- en leefgeld. De gemeente denkt dat 75 vluchtelingen gebruik zullen maken van het aanbod en dat kost Eindhoven de eerste helft van 2015 naar schatting 160.000 euro, is woensdag aan de gemeenteraad gemeld.

Bed, bad en brood
Aanleiding voor het besluit is een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) die heeft bepaald dat iedereen recht heeft op 'bed, brood en bad'. Vanwege die uitspraak werd in november ook al een opvanglocatie in Eindhoven geopend voor illegalen. Het kabinet heeft beloofd de kosten van gemeenten te vergoeden maar het is nog onduidelijk hoeveel geld ze krijgen. Eindhoven denkt dat het volledige bedrag door Den Haag wordt vergoed. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Michiel Verhaegh / maatschappelijk werker
Eindhoven geeft het goede voorbeeld, andere gemeenten doen er goed aan dit voorbeeld te volgen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie