bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Inwerkingtreding van de Woo

Inwerkingtreding van de Wet open overheid (Woo). Kennisbijeenkomsten. In vogelvlucht al de voor u relevante verschillen tussen de Wet openbaarheid (Wob) van bestuur en de Woo.

30 november 2021

De Wet open overheid (Woo) is inmiddels aangenomen door zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer en treedt per 1 mei aanstaande in werking. Het doel van de Woo is om overheden en semi-overheden transparanter te maken. Om die reden worden de weigeringsgronden in geval van een Woo-verzoek op onderdelen bijvoorbeeld aangescherpt en komt er een sterkere focus op actieve openbaarmaking.

Kennisbijeenkomsten

Tijdens de kennisbijeenkomsten over de Woo van ca. één uur bespreken we in vogelvlucht al de voor u relevante verschillen tussen de Wet openbaarheid (Wob) van bestuur en de Woo.

15 maart om 12:30 uur

 

Persoonlijke beleidsopvattingen en intern beraad

26 april om 12:30 uur

 

Woo-verzoeken, de uitzonderingsgronden

Meer informatie?

Aan uw deelname aan de kennisbijeenkomsten of pauze-webinars zijn geen kosten verbonden. Om de kwaliteit van onze online bijeenkomsten ook hoog te houden, kiezen we voor een maximaal aantal deelnemers. Wees er dus op tijd bij. 

Heeft u vragen over de online bijeenkomsten of wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Capra Advocaten
070 - 364 81 02
Stuur een e-mail

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.