Advertentie

Weer rapport van gemeente Den Haag gelekt

Politieonderzoek moet duidelijk maken hoe het vertrouwelijke rapport naar buiten is gekomen, wie dat heeft gedaan en of diegene moet worden vervolgd.

06 februari 2014

Een geheim rapport van de gemeente Den Haag is uitgelekt naar het AD en daarom is er vorige week aangifte gedaan. Het college van burgemeester en wethouders verdenkt iemand van ,,schending van het ambtsgeheim'', meldde de gemeente donderdag. 

Vervolging
Politieonderzoek moet duidelijk maken hoe het vertrouwelijke rapport naar buiten is gekomen, wie dat heeft gedaan en of diegene moet worden vervolgd. De notitie ging over een bouwproject in de haven van Scheveningen. Het AD schreef daar vorige maand over.


PVV
Vorig jaar had het AD ook een onthulling op basis van geheime Haagse documenten. Die gingen over de mogelijke aankoop van congresgebouw World Forum. De stukken bleken te zijn gelekt door gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (ex-PVV). Hij is daarvoor aangeklaagd, net als journalist Lex de Jonge. De rechtbank in Den Haag doet daarover volgende week vrijdag uitspraak.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie