Advertentie

Verscherpte beveiliging treinstations en luchthavens

Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er ook een aanslag in Nederland op handen is, maar de beveiliging wordt op verschillende plekken in Nederland opgeschaald. Met name op treinstations wordt er meer gepatrouilleerd en worden er ook onzichtbare maatregelen genomen. Dat zei premier Rutte dinsdagochtend tijdens een persconferentie naar aanleiding van de aanslagen in Brussel.

22 maart 2016

Dreiging Hoofddorp
Met name de grensstations, Roosendaal, Breda en Arnhem worden scherper bewaakt, maar ook de grotere treinstations in ons land. De Koninklijke Marechaussee neemt de taak op zich om internationale treinen te controleren. Overigens is het dinsdag rond het middaguur nog niet duidelijk of er bij station Hoofddorp werkelijk iets is gevonden. De politie Haarlemmermeer heeft het NS-station in Hoofddorp dinsdagochtend ontruimd in verband met een mogelijke dreiging. Het publiek wordt tijdelijk met bussen vervoerd, twitterde de politie. 


Parlementsgebouwen
Verder is de bewaking van de parlementsgebouwen in Den Haag opgeschroefd. Meer marechaussees lopen rond met automatische geweren. Ook op de luchthavens is er extra toezicht. Anders dan in Frankrijk sluit Nederland niet de grens met België, maar het grenstoezicht wordt wel verhoogd, er wordt meer gecontroleerd. Premier Rutte noemde de terreurdreiging in Nederland verder onverminderd substantieel.

Halfstok
Alle vlaggen op en rond Schiphol zijn dinsdag halfstok gehangen. De luchthaven wil hiermee medeleven betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Op het vliegveld in Zaventem zijn zeker elf mensen om het leven gekomen. (EW/ANP) 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H B / watchdog
Rutte en je aanhang slaap lekker door en strooi ons geen zand in de ogen.

Ik roep op wees waakzaam en alert. Meld alle opvallende zaken!!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie