Advertentie

'Veel meer Europese ambtenaren dan gedacht'

Voor de Europese Unie werken veel meer ambtenaren dan de Europese Commissie altijd heeft gezegd. Het zijn er geen 23 duizend maar zeven keer zo veel: 170 duizend. Dat stelt de Britse eurosceptische denktank Open Europe.

11 augustus 2008

Open Europe telde niet alleen de ambtenaren die direct voor de Europese Commisie (het dagelijks bestuur van de unie) in Brussel werken, maar ook de mensen die werken bij de ongeveer dertig EU-agentschappen in heel Europa en de werknemers bij de vertegenwoordigingen in de 27 Europese lidstaten. Ook de werknemers van instellingen als het Europees Parlement en de Europese Rekenkamer zijn nu meegeteld.

 

Volgens Open Europe doet de Europese Commissie uit angst voor kritiek altijd zeer geheimzinnig over het precieze aantal werknemers. ‘Deze mensen zijn niet verkozen en kunnen niet ter verantwoording worden geroepen door burgers’, aldus Nick Cosgrove van Open Europe. Het grote aantal ambtenaren is volgens hem een teken van de grote invloed van de Europese Unie op het dagelijks leven van de ongeveer 500 miljoen EU-burgers.

 

Lees ook:
Alle Europese parkeerkaarten geldig in Nederland (01/07/2008)
Risico’s door trage invoering Europese richtlijnen (18/06/2008)

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie