Advertentie

Van Rey geroyeerd als VVD-lid Roermond

Jos van Rey en consorten zijn geroyeerd als lid van de VVD in Roermond, omdat zij een eigen politieke partij hebben opgericht.

10 oktober 2013

Jos van Rey en met hem tien anderen zijn geroyeerd als lid van de VVD in Roermond. Zij mogen nog wel lid blijven van de landelijke VVD. Dat zei voorzitter Peter de Koning van de VVD in Limburg.

Nieuwe partij
Van Rey en consorten mogen niet meer deelnemen aan vergaderingen van de VVD in Roermond en Limburg. De partij nam dit besluit omdat Van Rey samen met andere partijgenoten een nieuwe partij hadden opgericht, de Liberale Volkspartij Roermond.

Geen invloed
Het VVD-hoofdbestuur wil niet dat leden die actief zijn in de gemeenteraad voor een plaatselijke partij invloed uitoefenen op de lokale afdeling van de VVD, bijvoorbeeld bij het vaststellen van het verkiezingsprogramma of de kandidatenlijst.

Corruptie
Een meerderheid van de VVD-Roermond stapte onlangs over naar de LVR, waarvan de in opspraak geraakte VVD-politicus Jos van Rey lijstduwer wordt. Van Rey (oud-senator en wethouder) wordt door justitie verdacht van corruptie.

Ongelofelijk amateurisme
Lijsttrekker Dré Peters van de LVR zei in een reactie dat het hoofdbestuur van de VVD hem en de andere LVR-leden niet een lokaal lidmaatschap kan ontzeggen. Dat is volgens Peters in strijd met de statuten. ,,Dit getuigt van ongelooflijk amateurisme'', zei hij.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie