Advertentie

Van Pol en Verheijen spreken beschuldigingen tegen

Van Pol betaalde volgens de beschuldigingen reisjes naar bijvoorbeeld vastgoedbeurzen en voetbalwedstrijden voor Van Rey maar ook voor voormalig VVD-wethouder Tilman Schreurs.

06 november 2014

De verdachte Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol ontkent dat hij voormalige Roermondse VVD-wethouders zoals Jos van Rey heeft omgekocht. ‘Er is door mij nimmer enig bedrag aan omkoopgeld betaald’, laat Van Pol donderdag weten in zijn eerste korte reactie naar aanleiding van de strafzaak tegen hem wegens omkoping.

Reisjes
Van Pol betaalde volgens de beschuldigingen reisjes naar bijvoorbeeld vastgoedbeurzen en voetbalwedstrijden voor Van Rey maar ook voor voormalig VVD-wethouder Tilman Schreurs. De strafzaak tegen het drietal begint op 20 januari.

Aanzienlijke bedragen
In deze zaak heeft een VVD-woordvoerder woensdag gezegd, in een reactie op een bericht in Elseiver, dat VVD-Kamerlid Mark Verheijen in de periode dat hij in de Limburgse politiek actief was geen 'aanzienlijke bedragen' heeft aangenomen van de omstreden vastgoedontwikkelaar Piet van Pol. Verheijen zelf noemt het bericht ‘feitelijk onjuist’.

Bedelbrieven
Verheijen heeft als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo en voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg wel 'bedelbrieven' van de VVD-afdeling voor de campagnekas mede ondertekend. De ontvangen giften bleven volgens hem echter binnen de wettelijke normen die toen golden.

Gebruikelijke procedure
Verheijen: ‘De VVD Venlo heeft binnen de daarvoor gestelde wettelijke- en partijregels fondsen geworven voor de VVD-campagne en niet voor mij. De genoemde brief is in veelvoud naar verschillende potentiële donateurs gegaan, met dezelfde algemene inhoud en louter een gepersonaliseerde aanhef, ondertekend door mij als lijsttrekker en de afdelingsvoorzitter. Dit is een gebruikelijke procedure binnen de gehele VVD.’

Bioscoop
Volgens Elsevier zou Verheijen als wethouder nauw betrokken zijn geweest bij de bouw van een bioscoop in Venlo, een project van Van Pol. Verheijen hierover: ‘Het klopt dat onder mijn portefeuille de projectontwikkelaar en exploitant bij elkaar zijn gebracht, maar de uiteindelijke afhandeling en goedkeuring is voltrokken door een college van B&W waar ik destijds al bijna een half jaar geen lid meer van was. Ik ben door het Openbaar Ministerie als getuige in de zaak-Van Rey gehoord en daarbij open en transparant geweest. Het OM heeft daarin geen reden gezien om nadere stappen naar mij te ondernemen.’

CV Verheijen
Verheijen zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder meer gedeputeerde van Limburg en wethouder van Venlo. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie