Advertentie

Van der Laan: laatste oproep aan illegalen Vluchthaven

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft dinsdag een laatste oproep gedaan aan de bewoners van de zogenoemde Vluchthaven om indien mogelijk terug te keren naar hun land van herkomst. De opvang in de voormalige gevangenis aan de Havenstraat eindigt zondag.

27 mei 2014

Mislukken

Als de illegalen niet uit eigen beweging teruggaan, dreigt het project, dat de gemeente samen met staatssecretaris Fred Teeven heeft opgezet, grotendeels te mislukken. In dat geval kan de burgemeester niet, zoals hij graag zou willen, de Vluchthaven een vervolg geven. Zoals het er nu naar uitziet, willen zeker tien personen uit eigen beweging terug naar eigen land. De indruk bestaat dat meer bewoners het overwegen, maar worden beïnvloed door anderen die niet weg willen.

Rustige plek
Van der Laan wil voor deze groep tijdelijk een nieuwe plek regelen waar ze hun terugkeer rustig kunnen organiseren zonder groepsdruk. Volgens de burgemeester kunnen tientallen van de 125 bewoners in principe terugkeren. Een uitzondering geldt voor zo'n 50 kwetsbare personen die medische zorg nodig hebben. De GGD screent de mensen die hiervoor in aanmerking komen. Zij moeten echter nog wel toestemming verlenen voor inzage in hun medische dossier. Dat kan nog tot vrijdag 12.00 uur. Deze groep wordt ondergebracht op een andere, nog niet nader genoemde, locatie.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
50 van de 125 hebben medische zorg nodig, zijn ze mishandeld?

Uit dit misleidend stoere stukje tekst maak ik op dat ze bij Eberhard mogen wonen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Beetje naïef van deze verder goede burgemeester.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie