Advertentie

Van Aartsen: geen demonstratieverbod, wel screenen

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aarsten wil geen demonstratieverbod in Den Haag, maar wel de individuele demonstranten screenen.

10 oktober 2014

Wie in Den Haag wil demonstreren met als enige doel te provoceren, krijgt daar, als het aan burgemeester Jozias van Aartsen ligt, geen toestemming voor. Daarom wil hij demonstranten van tevoren goed blijven screenen, zoals dat al 2 maanden gebeurt. Maar van een demonstratieverbod is volgens hem geen sprake.

Zware kritiek
Van Aartsen kreeg onlangs zware kritiek nadat demonstraties voor en tegen de radicale islam uit de hand liepen. Hij stelde voor 2 maanden verscherpt toezicht in, maar die periode is nu voorbij.

,,We beoordelen iedere demonstratie op haar merites. Dat betekent ook dat we kijken naar de geschiedenis en de historie die mensen hebben bij demonstreren in de stad den Haag'', aldus de burgemeester vrijdag bij BNR Nieuwsradio.

Gaan we niet doen
,,Het is voor mij inderdaad mogelijk om te zeggen: ik wil niet dat een demonstratie daar of daar wordt gehouden. Zoals vandaag (vrijdag) bij de demonstratie van Koerden, die heel graag door het centrum wilden lopen. Daarvan heb ik gezegd: dat gaan we dus niet doen'', zei Van Aartsen. Met welke termijn de verlenging moet plaatsvinden, kon hij nog niet zeggen. De Haagse gemeenteraad moet zich bovendien nog buigen over het voorstel. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Koerden mogen niet door het centrum, wonderlijk. Zwakke figuur die

v Aartsen..
Advertentie