Advertentie

Urk eert Coen en De Ruyter met straatnamen

De gemeenteraad van Urk heeft unaniem een motie van de lokale partij Hart voor Urk aangenomen om straten in de nieuwe wijk Schokkerhoek te vernoemen naar 'helden van weleer' als Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen.

20 februari 2018

De gemeenteraad van Urk heeft unaniem een motie van de lokale partij Hart voor Urk aangenomen om straten in de nieuwe wijk Schokkerhoek te vernoemen naar 'helden van weleer' als Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen.

Signaal afgeven

'Wij vinden het belangrijk om de zeehelden te blijven eren', zegt wethouder Gerrit Post van Hart voor Urk.

Met de motie wil de lokale partij een signaal afgeven in de discussie over het slavernijverleden van Nederland en de rol daarin van mannen als De Ruyter en Coen.

Welkom

'Een klein deel van Nederland wil van de helden van weleer de boeven van vandaag maken. Wij gaan niet mee met die linkse koers', zegt Post. 'Als de zeehelden ergens anders van hun sokkel worden getrokken, zijn ze bij ons welkom.' De wijk Schokkerhoek moet ongeveer 1500 woningen krijgen. De bouw begint op zijn vroegst in 2020. (ANP)

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Martin
Volgend jaar schijnt in Urk ook de gaypride plaats te vinden. De zeehelden nemen allemaal plaats op de met regenboogvlaggen versierde vissersboten.

Hans / afdelingsmanager
Driewerf hulde! En geef Jenny Douwes ook een straatnaam!
Jeroen / Gemeenteambtenaar
Hulde!!!
ambtenaar / gemeenteambtenaar
Hulde prima niet buigen voor dat getob van die kansloze linkse rakkers . Proberen weer op deze manier mensen binnen te halen. Eerst zwarte piet nu weer onze zeehelden wat is het volgende waar een minderheid hier weer hun wil oplegd aan een meerderheid.
H. Keuken / wethouder
Goed voorbeeld doet volgen. Dat gezeik moeten we stoppen want het geeft alleen maar verwarring en verdeeldheid. Blij met het Urker signaal aan al die verwarde personen.
T / medewerker
goed te lezen dat deze gemeente niet meedoet aan, de inmiddels, overdreven politieke correctheid in ons land.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Laten we onze zeehelden blijven eren en niet onze roots en wortels laten beschadigen. Het is dan ook moedig dat Urk zich niet laat intimideren door een paar subsidiegekkies.
H. Istoricus / kritische burger
Hulde aan Urk. Kan men daar een woning kopen? Hopelijk gaat men in die wijk dan ook Sinterklaas & Zwarte Piet groots en veilig verwelkomen, want Urkers staan er positief om bekend dat ze werkschuw volk wel buiten het eiland willen / kunnen houden.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
GE-WEL-DIG !!! Met hoofdletters dus !! Verder heb ik mij laten vertellen dat de openbare toiletten man/vrouw ook gehandhaafd blijven. En is het in Urk niet verboden om "goede morgen mijnheer" of "goede morgen mevrouw" te zeggen.
Karel van Vucht
What's next? Een motie om de naam van de gemeente te hernoemen naar ZeeschUrk?Lijkt me wel toepasselijk als je massamoordenaars zoals Jan Pieterszoon Coen gaat eren. Want ja, het is natuurlijk overdreven politiek correct geneuzel om je druk te maken over het feit dat iemand die verantwoordelijk is voor het uitmoorden van duizenden mensen wordt gezien als held. Waarom niet meteen ook een Tristan van der Vlisstraat? Of een Karst Roeland Tatesplein? Je moet de daden van deze heren ook gewoon in de context plaatsen!
Advertentie