Advertentie

Tilburg onderzoekt klachten chroom-6

Tilburg laat uitzoeken hoeveel mensen klachten hebben ontwikkeld die rechtstreeks zijn veroorzaakt door werk met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6 op de oude NS-werkplaats in de stad. De gemeente heeft dat besloten naar aanleiding van onrust onder de ruim zevenhonderd mensen die voor een re-integratietraject oude verflagen schuurden die zeer waarschijnlijk chroom-6 bevatten.

21 april 2017

Nader onderzoek

Veel betrokkenen kampen met gezondheidsklachten maar een direct verband is nog niet vastgesteld. De slachtoffers vroegen daarom om medisch onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. Tilburg heeft het bedrijf opdracht gegeven voor het nader onderzoek. De verwachting is dat maximaal vijfhonderd mensen zich zullen aanmelden en dat veel onrust in gesprekken kan worden weggenomen.

September
Het projectplan dat vrijdag is gepubliceerd gaat ervan uit dat uit die groep ongeveer honderd mensen zich zullen aanmelden voor het medische onderzoek dat in juni staat gepland. Een onderzoek naar gezondheidsrisico's en de werkomstandigheden op de werkplaats was al bezig. De resultaten hiervan worden in september verwacht. Een groep van ongeveer zeventig ziek geworden mensen heeft de gemeente al aansprakelijk gesteld voor hun schade. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie