Advertentie

Rotterdams raadslid treedt per direct af om vastgoedbezit

Narsingh Balwantsingh, raadslid in Rotterdam, stapt op.

ANP
12 januari 2023
Veel huissleutels
Shutterstock

Het Rotterdamse PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh is per direct gestopt. Aanleiding is dat bekend is geworden dat Balwantsingh voor miljoenen aan vastgoed bezit en verhuurt, ook in Rotterdam. Op een van de adressen woonde een gezin onder erbarmelijke omstandigheden, meldde het AD.

Verbeteren van woningen

Balwantsingh bevestigt dat hij 23 woningen bezit en verhuurt. In een schriftelijke verklaring legt hij uit zijn functie als raadslid neer te leggen om meer tijd vrij te maken voor het verbeteren van deze woningen. Het zou gaan om een aantal panden die gesplitst zijn in zelfstandige eenheden. Hij kocht de woningen in slechte staat in 2021 met de bedoeling ze op te knappen, laat hij weten. Volgens Balwantsingh bracht hij deze panden onder bij een externe beheerder die ook de contacten met verhuurders regelt.

Onvoldoende

'Nu blijkt dat deze constructie onvoldoende werkt zoals ik had gehoopt en ben ik daardoor onvoldoende op de hoogte geweest van wat er precies gebeurd is', schrijft hij. Balwantsinghs bezit kwam naar buiten na een bericht van de linkse beweging Revolutionaire Eenheid, die meldde dat een raadslid 4 miljoen euro aan vastgoed heeft, verdeeld over 23 adressen.

Reactie PvdA-Rotterdam

PvdA-fractievoorzitter Richard Moti zegt tegen het ANP het aftreden van Balwantsingh te respecteren. 'Hij heeft aangegeven dat hij als zzp'er een vastgoedportefeuille heeft opgebouwd voor zijn pensioen, daar is niks mis mee. Tegelijkertijd heb je dan wel verantwoordelijkheid als huiseigenaar. Hij dacht die verantwoordelijkheid via een externe beheerder goed te hebben geregeld. Daar zijn nu vraagtekens bij en het kost hem tijd om die vraagtekens op te helderen. De tijd die hij nodig heeft, kan niet gepaard gaan met het raadslidmaatschap.'

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie