Advertentie

Omstreden restzetel Alphen aan den Rijn naar GroenLinks

De veelbesproken restzetel die na de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn overbleef wordt na hertelling van de stemmen aan GroenLinks toegewezen.

22 november 2013

Alphen aan den Rijn heeft, ruim een week na de verkiezingen, duidelijkheid gekregen over de samenstelling van de gemeenteraad. De restzetel die de partij RijnGouweLokaal leek te krijgen, gaat naar GroenLinks. Dat is na hertelling van de stemmen vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Zetel kwijt

Op de verkiezingsavond, vorige week woensdag, bleek uit de voorlopige uitslag dat het CDA acht zetels had gekregen, maar één van die zetels ging nog dezelfde avond naar GroenLinks. Een dag later leek het dat RijnGouweLokaal ermee aan de haal zou gaan. Maar de lokale partij raakt de restzetel dus weer kwijt.
 
Hertelling

CDA en GroenLinks hadden bezwaar gemaakt tegen de einduitslag. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn ging eerder deze week akkoord met een voorstel van CDA en GroenLinks om de bijna 34.000 uitgebrachte stemmen opnieuw te tellen en zo elke twijfel uit te sluiten. Volgens de definitieve uitslag heeft GroenLinks drie zetels en RijnGouweLokaal één zetel. Het CDA blijft met zeven zetels de grootste partij in de nieuwe gemeente.
 
Fusiegemeente 

Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop gaan vanaf 1 januari als één gemeente verder onder de naam Alphen aan den Rijn.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem Kamps
Het doet vermoeden dat de eerste telling niet erg secuur is verlopen. Slechte zaak.
Pipadekloon / Voorlichter
Klopt natuurlijk niks van om midden in de nacht na een hele dag in het kieslokaal te hebben gezeten papiertjes op volgorde te leggen. ( Bananengemeente)
Advertentie