Advertentie

Twitterend raadslid doet aangifte wegens smaad

Het Emmer raadslid Jan Dijkgraaf van GroenLinks doet aangifte wegens smaad tegen de politieke partij Burgerbelangen Emmen (BGE). Dijkgraaf, tevens fractievoorzitter, voelt zich gekwetst door de uitlatingen in een column van de BGE, zo liet hij zondag weten.

18 april 2011

Narcisme

In een column op de website van de BGE wordt Dijkgraaf beschuldigd van grootheidswaanzin en narcisme. De columnist stelt dat Dijkgraaf door zijn twittergedrag ongeschikt is als raadslid. Volgens hem lijdt de GroenLinks-voorman aan meervoudige persoonlijkheidsstoornissen. Hij vindt het verbazingwekkend dat Dijkgraaf ´vanwege zijn geestelijke toestand nog niet is opgenomen in een gesloten inrichting.

 

Geestestoestand

In een column wordt altijd rekening gehouden met de geestestoestand van het onderwerp, maar voor Dijkgraaf is een uitzondering gemaakt, verklaart de BGE.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
Als je naar vele besluiten kijkt, of dat nou gemeentelijk of landelijk is...dan vraag je je inderdaad af hoe het met het geestelijke toestand van velen gesteldheid is. En of die inderdaad in aanmerking komen om vanwege de geestelijke toestand opgenomen te moeten worden in een gesloten inrichting. Vooral als je kijkt naar de sloop en afbraak van vele normale dingen in het leven, zowel in en door gemeentes als in den lande.
J. de Jong
BGE gedraagt zich schandelijk, zelf ook maar 1 zetel. Gewoon aandacht trekken en stoer doen. Het gaat nergens over. Dijkgraaf is trouwens oud-redacteur vd Metro.
Bas / logicus
Ik ken beide betrokkenen niet maar ik denk dat indien je een publieke functie hebt waarbij je besluiten neemt over de leefkwaliteit van andere mensen de betrokken functionaris geconfronteerd kan worden met dergelijke publieke uitingen. Ook een rechter zal die conclusie trekken en daardoor de klacht met grote waarschijnlijkheid ongegrond achten.
Pas als de door BGE gemaakte uitingen enige kern van waarheid zou bevatten zou er sprake van smaad kunnen zijn. In dat geval zou de GL kandidaat inderdaad ongeschikt zijn voor zijn functie.
Dan is het de vraag welke behandelaar (arts, doktor, specialist) uit de school is geklapt en DGE omtrent die wetenschap heeft geeinformeerd.
Als hetgeen BGE beweerd volledig gelogen zou zijn is er sprake van laster.
De vraag is dus nu wat het raadslid bedoeld : heeft DGE gelijk of is er sprake van laster.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Als Dijkgraaf inderdaad oud-redacteur is, zou hij moeten weten dat het onverstandig is de aandacht te vestigen op een obscure uitgave van een tegenstander. Hoeveel hits zou de website van het lokale partijtje gehad hebben voorafgaand aan deze publiciteit?
Los daarvan is het jammer om te moeten constateren dat ons democratisch systeem vervuild wordt door mensen die overduidelijk van beschaving geen weet hebben.
Advertentie