Advertentie

Oppositie Tweede Kamer wil burgemeesters horen over pardon

Volgens Joël Voordewind van de ChristenUnie gaat het er onder meer om dat het huidige pardon enkele honderden kinderen uitsluit die onder toezicht van een gemeente stonden in plaats van het vereiste Rijkstoezicht.

06 mei 2014

De oppositie in de Tweede Kamer wil burgemeesters uitnodigen om met hen na te gaan hoe het pardon voor asielkinderen kan worden uitgebreid. De ChristenUnie heeft daartoe dinsdag het initiatief genomen, met steun van D66, GroenLinks en de SP.

Petitie
Volgens Joël Voordewind van de ChristenUnie gaat het er onder meer om dat het huidige pardon enkele honderden kinderen uitsluit die onder toezicht van een gemeente stonden in plaats van het vereiste Rijkstoezicht. Zij zullen alsnog gedwongen worden uitgezet terwijl ze wel zijn geworteld in Nederland, aldus het Kamerlid. Hij wijst erop dat zeker 30 burgemeesters inmiddels een petitie hebben ondertekend om de huidige pardonregeling uit te breiden.

Gemeentelijk toezicht

Deze burgemeesters hebben verschillende politieke achtergronden, ook van de VVD en PvdA. In de Tweede Kamer wilden deze regeringsfracties niet dat gemeentelijk toezicht ook een geldige reden was voor een definitief verblijf in Nederland. De Tweede Kamer houdt op 4 juni een debat over de kwestie. GroenLinks wil dat overleg eerder.

Rijkstoezicht

Onlangs bleek dat het kinderpardon bijna 700 kinderen en bijna 800 gezinsleden een verblijfsvergunning heeft opgeleverd. Meer dan de helft van de aanvragen werd afgewezen. Het pardon gold voor kinderen die voor hun 18e jaar ruim 5 jaar in Nederland verbleven en niet langer dan 3 maanden buiten rijkstoezicht waren.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meekijkend argusoog
Burgemeesters op de sentimentele weldoenerstoer in plaats van het verstand te gebruiken. Het is de verantwoordelijkheid van ouders om hun kinderen vanaf het begin voor te houden dat ze mogelijk niet in Nederland kunnen blijven.

Hopelijk heeft de regering meer besef van wat besturen is dan de burgemeesters. Dat is je in ieder geval niet op gevoelens mee laten drijven.Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jaap Huib / ICT'er
Er zijn nog wel een paar redenen:

Ook jongeren die nog veel langer geworteld zijn geraakt in Nederland omdat ze wél jonger waren dan 13 toen ze kwamen maar nu ouder zijn dan 21, vissen achter het net. Net als kinderen voor wie de ouders de verkeerde soort verblijfsvergunning hebben aangevraagd.

Voor de petitie en nog veel meer informatie zie: http://eerlijkkinderpardon.nu/
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Kaas !
de CU haalt alle linkse partijen weer eens links in.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
alexander / ambtenaar
Hoewel ik niet gelovig ben waardeer ik christelijke principes als deze. Heel menselijk. Zeker konsekwenter dan die van de huidige pseudo socialisten in de Tweede kamer. Daar is politiek boekhouden nu de norm. CU haalt hen zeker links in. De PvdA moet zich diep schamen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie