of 63908 LinkedIn

Wethouder Coevorden mishandeld op woonwagenkamp

Woonwagenkamp Steenwijksmoer
Woonwagenkamp Steenwijksmoer
3 reacties

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden is vanochtend mishandeld toen hij een bezoek bracht aan een woonwagenkamp in Steenwijksmoer, meldt RTV Drenthe.

Aangifte
Een man sloeg de wethouder, waarna deze het terrein verliet met een blauw oog, een kapotte bril en een gescheurde broek. Zwiers heeft aangifte gedaan. De verdachte is aangehouden en wordt verhoord.

 

Onderzoek

Ondertussen doet de politie onderzoek. Het incident laat Zwiers niet onberoerd. 'Dit doet wel wat met je.'

Burgemeester Bert Bouwmeester is geschokt door de mishandeling. 'Wij kiezen in Coevorden voor een bestuursstijl waarbij we veel naar buiten gaan en zoveel mogelijk inwoners spreken. Het kan niet zo zijn dat je daarbij te maken krijgt met dit soort agressie, en beperkt wordt in je manier van besturen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door B de B (Adviseur) op
Toen wij daar woonden is mijn vrouw ook mishandeld door 'kampers', maar de politie wilde niet eens de aangifte opnemen. En op mijn klacht daarover reageert de gemeente niet eens.
En nu het een wethouder betreft is de burgemeester ineens geschokt?
Door B. Janssen (Ambtenaar) op
Inderdaad. Erg vreemd dat gemeenten geen zin het in standhouden of erger nog opnieuw oprichten van dergelijke kampjes.
Door Martin op
Maar alle vooroordelen over woonwagenkampen als een vrijstaat waar de bewoners lak hebben aan de wet en zich asociaal gedragen, zijn volkomen uit de lucht gegrepen, hoor. Dat ze een slecht imago hebben ligt echt niet aan henzelf, ligt allemaal aan anderen.