of 58952 LinkedIn

Meer preventie in plaats van zakkenrollerteams

In Amsterdam wordt het succesvolle zakkenrollerteam van de politie als bezuinigingsmaatregel gehalveerd.

Goed nieuws voor de zakkenrollers in de binnenstad van Amsterdam. Door bezuinigingen wordt het succesvolle zakkenrollersteam in het centrum gehalveerd. Dit terwijl deze agenten jaarlijks tientallen zakkenrollers, winkeldieven en skimmers in de boeien slaat. Stadsdeel Centrum is niet blij en Kamerlid Ahmed Marcouch heeft Kamervragen gesteld.

Toeristen

Het zijn vaak de toeristen die in de winkelgebieden of in de rosse buurt slachtoffer worden van vingervlugge dieven. Het speciale politieteam voorkomt daarom veel leed, onlangs pakten zij nog de duizendste straatcrimineel op.

 

Meer preventie

Woordvoerder Jan Jaap Eikelboom van het stadsdeel Centrum is dan ook niet blij met de drastische maatregel. ‘We betreuren het, het was altijd een succesvol team. We gaan de veiligheidscijfers in de gaten houden. De gebieden rondom de wallen en in de buurt van winkels blijven wel een aandachtspunt. We hopen dat andere maatregelen tegen criminaliteit zijn werk doen, bijvoorbeeld door preventie. Dus voorlichting en cameratoezicht.’

 

Kamervragen

De bezuiniging heeft ook Den Haag bereikt. Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) heeft inmiddels vragen gesteld aan de minister over de halvering van het team.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tjabbe op
Daarom, gewoon handje afhakken en terug op de trein naar Bulgagestan. Dan is het snel afgelopen met die zakkenrollers.
Door Corso op
Het heeft weinig zin om zakkenrollers op te pakken als je ze gelijk weer laat lopen, beter opheffen dat team.