of 64120 LinkedIn

Jos van Rey in integriteitscommissie Roermond

De van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey neemt plaats in een commissie die de integriteit van wethouders in Roermond moet toetsen.
10 reacties

Jos van Rey, oud-VVD-wethouder die wordt verdacht van corruptie en belangenverstrengeling, wordt lid van een integriteitscommissie in Roermond.

Toetsen wethouders
Met drie andere raadsleden bekijkt Van Rey of een kandidaat geschikt is als wethouder voor de stad Roermond. Dat heeft burgemeester Peter Cammaert woensdagavond gezegd.

Cammaert heeft Van Rey zelf benoemd tot lid van de Commissie Benoembaarheid Wethouders. De commissie bestaat uit twee raadsleden van de coalitie en twee van de oppositie. Omdat in Roermond alleen de partij van Van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), in de oppositie zit, schoof deze twee kandidaten naar voren, onder wie dus Van Rey.

Geen mening
De burgemeester zei verder geen mening te hebben over de positie van Van Rey. Een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke corruptie hangt als een zwaard van Damocles boven de man, die na 14 jaar onafgebroken wethouder te zijn geweest in 2012 aftrad. Van Rey verdween echter niet uit de politiek. De LVR werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Roermond en heeft 10 van de 31 zetels.

De integriteitscommissie moet voor de raadsvergadering van 28 mei de kandidaat-wethouders gewogen hebben. Op 28 mei vergadert de raad over hun benoeming.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kan het Gekker (Burger) op
Ideetje voor Plasterk. Maak van Limburg een superprovincie samen met Belgisch Limburg en sta de superprovincie welwillend af aan de Zuiderburen.
Dat verlost ons van dit soort eeuwige Limburgse wantoestanden. Twee vliegen in 1 klap. Heeft Plasterk toch nog een superprovince gekregen.
Door Janneke op
Ook al ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is dit is schaamteloos!!!!

Hoezo vertrouwen in de politiek neemt af?
Door Wim Vreeswijk (Belastingadviseur te Utrecht) op
En zo is het cirkeltje weer rond....
Door Hendrik op
Ik ben benieuwd of de beoogde VVD wethouder van te voren de vragen krijgt te weten van Van Rey.
Door Willem op
Inderdaad, met boeven vang je boeven. Het is dus de vraag wat er vervolgens met die gevangen boef gebeurt. Met Van Rey in de commissie, is de kans groot dat er dus een nieuwe malafide wethouder komt. Kunnen de foute praktijken worden voortgezet.
Door Stef op
Voormalige stropers zijn niet zelden de beste veldwachters...
Door Gerrit (adviseur) op
Het gaat over een ervarings deskundige
Door Huib op
Hahaha,,,hij heeft wel lef, deze Jos van Rey.......Maar over veel relativeringsvermogen beschikt de man kennelijk niet, want dan had hij, hangende de rechtsgang, toch wel gepast voor deze functie. En het zegt ook iets over 's mans sensitiviteit.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Of de man schuldig is aan corruptie moet nog bewezen worden, dat staat voorop.

Maar of de man überhaupt beschikt over gezond verstand, of over politiek-bestuurlijke gevoeligheid gezien de omstandigheden, lijkt me kennelijk niet het geval. Welke stakker in 's hemelsnaam voor deze idioot heeft gekozen weet ik niet, maar die zal zich nu als een razende de haren uit het hoofd trekken.
Door willem op
Onder het mom; 'it takes one to know one'?