Advertentie

Maximale hoogte gouden handdruk vastgelegd

Topinkomens in de publieke sector krijgen straks bij ontslag maximaal een gouden handdruk van 75.000 euro mee, wat VVD, PVV en CDA betreft. Dat blijkt donderdag uit het conceptregeer- en -gedoogakkoord.

01 oktober 2010

Aanscherping

De maatregel zou een aanscherping zijn van het besluit van het vorige kabinet van eind vorig jaar. Volgens dit besluit zouden bestuurders bij de overheid en in de semipublieke sector, zoals directeuren van scholen, ziekenhuizen en woningcorporaties, voortaan bij ontslag maximaal één jaarsalaris als vergoeding moeten krijgen.

 

Aftopping

Door nu een grens van 75.000 euro te hanteren wordt de aftopping van de ontslagvergoeding in de collectieve sector in lijn gebracht met afspraken in de markt. CDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft in 2008 met werkgevers en vakbonden afgesproken om in de wet vast te leggen dat ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro maximaal één jaarsalaris mogen bedragen.

 

Polder

Dat akkoord maakte toen een einde aan een langslepend conflict in de 'polder' over versoepeling van het ontslagrecht. VVD, PVV en CDA hebben verder in hun regeer- en gedoogakkoord niets afgesproken over wijziging van het ontslagrecht en de WW.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie