Advertentie

Onderzoekers noemen GroenLinks Statenlid niet integer

Opnieuw is een GroenLinks Statenlid in Limburg door onderzoekers Cees Versteden en Rob Persoon ervan beschuldigd zich niet integer te gedragen.

31 december 2013

De onderzoekers die voormalig Limburgs GroenLinks Statenlid Margriet van Tulder belangenverstrengeling verweten, hekelen nu ook Statenlid Gert-Jan Krabbendam van de GroenLinksfractie om een gebrek aan integriteit. Dat blijkt uit een open brief van onderzoekers Cees Versteden en Rob Persoon aan de Limburgse Staten.

Selectief onderzoek
Versteden en Persoon schreven een rapport op basis waarvan Tulder opstapte als Statenlid. Krabbendam haalde tijdens een Statendebat anderhalve week geleden scherp uit naar beide commissieleden. Daarin wees hij onder meer op hun CDA-achtergrond, en verweet hun selectief onderzoek.

Onwaarachtig en leugenachtig
In een reactie spreken de onderzoekers van ,,ongefundeerde beschuldigingen en verdachtmakingen'' aan hun adres. Tijdens het Statendebat noemde Krabbendam GroenLinks hoeder van de integriteit, ,,maar de heer Krabbendam heeft zich daar in zijn bijdrage aan dit debat niet aan gehouden, verre van dat'', schamperen de onderzoekers. Zij noemen Krabbendams intenties ,,onwaarachtig en leugenachtig''.

Moddergooi-gevecht
In een reactie op de brief zegt Krabbendam het niet gebruikelijk te vinden dat onderzoekers zich blijven mengen in een discussie in de Staten. Hij wil hun brief eerst nog bestuderen, maar hij voelt weinig behoefte mee te gaan in een moddergooi-gevecht, zei hij dinsdag. En als hij reageert, gebeurt dat in de Staten, besluit Krabbendam. ,,Overigens werp ik de beschuldigingen verre van me''.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. van Veenbergen
Krabbendam vergist zich een beetje. Het is namelijk niet gebruikelijk om je uit te spreken over de onderzoekers, maar slechts over het onderzoek.
Als je dat toch doet, staat het m.i. de onderzoekers vrij om zich te mengen in het debat.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie