bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Gemeenten en MKB samen aan slag met verduurzaming

Gemeenten en MKB samen aan slag met verduurzaming. KplusV en Klimaatroute bieden support daarbij.

29 juni 2015

KplusV en Klimaatroute bieden ondersteuning

Duurzaamheid, innovatie, lokale economie. De ambities van gemeenten op die vlakken zijn fors. Een coproductie met het midden- en kleinbedrijf is dan slim. Daar zit immers veel energiebesparingspotentieel én een motor voor vernieuwing en werkgelegenheid. Maar hoe werk je goed samen? KplusV en Klimaatroute hebben de krachten gebundeld om die vraag te beantwoorden.

Gemeenten spelen een steeds grotere rol onderweg naar een duurzame energievoorziening. Die kunt u het beste invullen samen met bedrijven. En dan bij voorkeur met het MKB. Waarom? Omdat ruim 90% van het lokale bedrijfsleven uit MKB’ers bestaat, hun energieverbruik en CO2-uitstoot relatief hoog liggen, ze op veel goodwill kunnen rekenen in de regio en zij zo extra steun voor duurzaamheid kunnen creëren. Daarnaast zijn ze de drijvende kracht achter innovaties en werkgelegenheid.

Drempels slechten
De weg naar verduurzaming gaat zowel voor gemeenten als voor het midden- en kleinbedrijf niet zonder slag of stoot. Beide partijen lopen op drie fronten tegen barrières aan.

  1. Technisch: Wat kan ik doen?
  2. Operationeel: Wie kan het doen?
  3. Financieel: Hoe kan ik dit betalen?

KplusV en Klimaatroute hebben de handen ineengeslagen en helpen die drempels te slechten. Wij kunnen gemeenten op verschillende manieren van duurzame raad en daad voorzien. Bijvoorbeeld met visieontwikkeling, stakeholdersanalyse, ketensamenwerking, nieuwe financieringsvormen en een relevant netwerk. Klimaatroute adviseert en mobiliseert MKB’ers bij het zetten van energiebesparende stappen.

In ons productblad ‘Sámen werken aan verduurzaming’ leest u meer over onze support. 

 

Met als resultaat

 

  • Voor gemeenten: Een flinke bijdrage aan het behalen van uw energie- en klimaatdoelstellingen, een boost aan uw lokale economie, een bron voor werkgelegenheid (omdat investeringen vooral in de regio worden gedaan).
  • Voor het MKB: Minder energieverbruik, een lagere energierekening, makkelijkere manieren om de uitvoering en financiering van duurzaamheid te organiseren, profilering als duurzaam bedrijf.

 

Benieuwd?
Naar de support van KplusV en Klimaatroute? En hoe we samen tot een passende duurzame oplossing kunnen komen voor uw gemeente en het lokale midden- en kleinbedrijf? Onze adviseur Eric Copius Peereboom (e.copiuspeereboom@kplusv.nl, 06-27 08 55 24) denkt graag met u mee.

Grasduin ook eens door onze publicaties rondom duurzaamheid.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.