Advertentie

Tweede Kamer zet bedreigingen burgemeesters op agenda

De Tweede Kamer wil een debat over de doodsbedreigingen die Brabantse burgemeesters regelmatig ontvangen.

20 maart 2018

De Tweede Kamer wil een debat over de doodsbedreigingen die Brabantse burgemeesters regelmatig ontvangen. Een verzoek van de VVD werd door vrijwel alle partijen gesteund.

Doodsbedreigingen

Aanleiding is een reeks interviews in het Eindhovens Dagblad met Brabantse burgermeesters. 'Het is bijna net zo vanzelfsprekend als het doorknippen van lintjes en bezoeken van diamanten echtparen’, schreef het ED over doodsbedreigingen, op basis van gesprekken met twaalf (voormalige) burgemeesters. De drugscriminaliteit in het zuiden is al langer een groot probleem voor het lokale bestuur. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren liet maandag weten met een integriteitstoets te komen voor lokale bestuurders. Daarmee moet worden voorkomen dat criminelen het gemeentebestuur infiltreren. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

loek / v.m. jur.medew. gsd
De aangehaalde integriteitstoets voor wethouders (zie elders in BB) hoort niet in dit artikel. Zou dit wel zo zijn dan geeft het de indruk dat de burgemeester bedreigd zou zijn door of namens een wethouder.

Misschien dat men op deze manier Palmen alsnog op het schavot wil krijgen om Winants te rehabiliteren? Ik heb overigens wel eens een betere goochelaar gezien.Puur beperkend tot burgemeesters die doodsbedreigingen krijgen, kan het zo zijn dat dit soms het geval zal zijn.

De 2e Kamer is hier niet voor maar Politie, OM en Rechterlijke Macht.Als een burgemeester in het buitengebied bedreigd wordt en er geen getuigen zijn, wat dan?

Heeft hij een scheve schaats gereden of was hij de hond aan het zoeken? Zo maar wat vragen m.b.t. een mogelijke nep-aangifte.We worden een beetje moe gedraaid met allerlei verhalen om toch maar te slikken dat we angstig moeten zijn. Maar voor wie?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie