Advertentie

Kabinet wacht op suggesties VNG

Het kabinet gaat het gesprek aan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als die in een brief aangeeft welke oplossingen ze ziet voor het uitvoeren van het eerder gesloten bestuursakkoord.

10 juni 2011
Gesprek
,,We wachten de brief af en daarna gaan we uiteraard met elkaar het gesprek aan", aldus premier Mark Rutte donderdagavond in een debat in de Tweede Kamer.

Impasse
Woensdag ontstond een impasse rond het bestuursakkoord nadat het onderdeel daarvan over bezuinigingen op sociale werkplaatsen door het overgrote deel van de gemeenten werd afgewezen. Wat het kabinet betreft is er daarom van een bestuursakkoord geen sprake meer. Het zet daarom op eigen houtje de uitvoering van de maatregelen door.

Afspraken
In het akkoord zijn afspraken opgenomen over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg, sociale zekerheid, infrastructuur en natuurbeheer.

Aanpassing
De gemeenten vinden dat het akkoord niet van tafel is en zij willen praten over aanpassing van de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen. Die vinden ze onverteerbaar en onuitvoerbaar maar met de rest van het akkoord willen ze best aan de slag.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pieter van der Amsten / Voorlichter
Wellicht kan VNG eens contact opnemen met overheidinnederland.nl?

Van hen heb ik immers een enquete ontvangen met oplossingsrichtingen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie