Advertentie

Oud-gedeputeerde start meldpunt tegen journalist

Voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft een meldpunt in het leven geroepen tegen een journalist van het NRC.

ANP
24 mei 2022
Ger Driessen
Ger DriessenFoto: Ton Poortvliet

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het meldpunt dat voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft opgericht tegen NRC-journalist Joep Dohmen ‘alarmerend’ en ‘schadelijk’. Het meldpunt werd opgericht omdat Dohmen en zijn collega Paul van der Steen in hun boek De Vriendenreünie zeggen dat ‘een gedeputeerde’ met de dienstauto naar een bordeel is gereden. Volgens Driessen wordt hij bedoeld en hij ontkent elke aantijging.

Agressief

‘Het is alarmerend dat na de zeer agressieve uitspraken van oud-bewindspersoon Knops jegens Dohmen nu een andere prominente CDA’er een actieve campagne begint tegen deze gerenommeerde onderzoeksjournalist’, stelt Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de NVJ. Daarmee doelt hij op de bodemprocedure die huidig CDA-Kamerlid Raymond Knops vorig jaar tegen Dohmen aanspande, vanwege een artikel van de NRC-journalist over een door Knops aangekochte woning.

Royement

‘In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie’, vervolgt Bruning. ‘Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt.’

Persvrijheid

Een partijwoordvoerder van het CDA laat weten het geen goed idee te vinden van Driessen. ‘Het CDA staat pal voor de persvrijheid. Daar past een meldpunt tegen een journalist niet bij’, laat partijvoorzitter Hans Huibers weten. Hij heeft dat ook persoonlijk aan Driessen laten weten.

Hoerenloper

Driessen ontkent een aanval op de journalistiek ontketend te hebben. ‘Ik richt me op Joep Dohmen, die me zonder enig bewijs beticht van bordeelbezoek’, aldus Driessen. ‘Dat is gelogen. Ik laat me niet uitmaken voor hoerenloper.’ ‘De beroepsgroep moet meer aandacht hebben voor misbruik van journalistieke vrijheid’, zei hij. ‘Onderzoeksjournalistiek is prima. Maar met leugens hebben ze met mij de verkeerde te pakken. De NVJ zou kritisch moeten zijn op mensen als Dohmen.’ De reactie van Huibers noemt Driessen vluchtgedrag. ‘Te makkelijk gezegd vanuit Den Haag, in plaats van dat hij opkomt voor zijn mensen.’

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Biemie Janssen
Als gewone burger ben je niet in staat om te bepalen wie hier liegt. Mijn oordeel zou dan ook een vooroordeel zijn, laat ik me daar niet aan wagen. Maar het raakt wel een fundamenteel probleem. Types als Yvonne Coldeweijer en de omroep Ongehoord Nederland knagen natuurlijk ernstig aan de fundamenten van persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Vaak schuren ze tegen smaad en laster aan en helaas is er een groep Nederlanders die alles geloofwaardig vindt ook van dit soort lieden. NRC is een kwaliteitskrant en kan hier niet mee vergeleken worden en dan hoop ik dat meneer Dohmen een eerlijke journalist is. Dat de CDA-kliek in Limburg onaangenaam verrast is door de barsten die afgelopen jaren in hun Old Boys-netwerk zijn verschenen is wel duidelijk, maar dat werd dan ook echt hoog tijd!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
P. Smit
Beste heer of mevrouw Janssen,

U velt geen oordeel over Driessen of Dohmen maar waagt zich wel aan een oordeel over Coldeweijer en Omroep ON. Op grond waarvan beweert u dat zij natuurlijk (hoezo natuurlijk?) ernstig knagen aan de fundamenten van persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting en vaak schuren tegen smaad en laster aan?

Omdat hun berichtgeving afwijkt van de MSM en/of u niet bevalt?

Imho bent ú degene die persvrijheid en VvMU aan banden legt.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie