Advertentie

Jorritsma langer voorzitter VNG

Annemarie Jorritsma blijft tot 31 december 2015 voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De algemene ledenvergadering herkoos haar woensdag in Ulft, zo liet de organisatie weten.

08 juni 2011

 Laatste termijn
Jorritsma, prominent VVD'er en burgemeester van Almere, hanteert sinds 2008 de voorzittershamer bij de VNG. Haar tweede en statutair laatste termijn gaat 1 januari volgend jaar in.

Selectief winkelen
In haar toespraak voor het VNG-congres zei Jorritsma dat de VNG niet selectief winkelt door het bestuursakkoord met de rijksoverheid slechts deels over te nemen. Jorritsma reageerde daarmee op minister Piet Hein Donner, die eerder stelde dat de VNG het akkoord in zijn geheel moest goed- of afkeuren. ‘Dat is niet de bestuurlijke reactie die in deze tijd nodig is'’, aldus Jorritsma, die daarvoor applaus kreeg van de VNG-leden.

Bewuste keuze
De leden stemden woensdag in met het bestuursakkoord, met uitzondering van de paragraaf Werk. ,,Een bewuste, weloverwogen keuze'', zegt Jorritsma. Daarover wil de VNG opnieuw in gesprek met kabinet en parlement. De vereniging hoopt dat Den Haag serieus naar de opvattingen van de gemeenten kijkt.

Bekijk het interview met Annemarie Jorritsma op de videopagina.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie