bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Participatiebedrijf wil samenwerken met sociale onderneming in het ICT-werkveld voor jongeren met afstand tot arbeidsmarkt.

Participatiebedrijf wil samenwerken met sociale onderneming in het ICT-werkveld voor jongeren met afstand tot arbeidsmarkt.

BMC
29 mei 2020
bmcnl-articleCardDesktop.2.jpg

Toine van Helden (senior adviseur BMC) heeft al heel veel bedrijven van binnen gezien. Hij voelt zich blij en vereerd om voor een van de BMC-opdrachtgevers, de gemeente Zaanstad, ook wat terug te kunnen doen. Veel bedrijven noemen dat ‘Social Return on Investment (SROI)’.

Toine onderzoekt nu – con amore - de mogelijkheden voor een samenwerking tussen Werkom - het participatiebedrijf van Zaanstad en Purmerend - en de onderneming ‘ICT vanaf Morgen’ in Alkmaar. Beide bedrijven zijn maatschappelijk bijzonder relevant, willen beide mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleiden. In de praktijk blijkt dat ze een verschillend vertrekpunt hebben en ook een andere cultuur van werken. Zo werkt Werkom binnen een context van democratische controle; ICT vanaf Morgen doet volgens eigen zeggen aan meanderend ondernemen. Toine ziet het dan ook als een bijzondere uitdaging om de twee te verbinden aan één gezamenlijke ‘sociale onderneming’. De oprichters van ‘ICT vanaf Morgen’ bieden jonge mensen met een stoornis in het autismespectrum en/of een angststoornis kansen om werkervaring op te doen en een opleiding te volgen in het ICT-werkveld. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Kernwoorden hierbij zijn arbeidsparticipatie, re-integratie, opleiden en ontwikkelen.
Lees het hele artikel op bmc.nl > 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.