Advertentie

Wethouder Johan Hamster is Beste Lokale Bestuurder 2020

Wethouder Johan Hamster uit de Groningse gemeente Stadskanaal is de Beste Lokale Bestuurder van 2020. De wethouder wordt door de stemmers omschreven als een deskundige en toegankelijke bestuurder. Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving. Zijn inzet als bestuurder van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt hierbij als illustrerend gezien.

04 februari 2021
bestebestuurderbeeldjes23.jpg

Wethouder Johan Hamster uit de Groningse gemeente Stadskanaal is de Beste Lokale Bestuurder van 2020. De wethouder wordt door de stemmers omschreven als een deskundige en toegankelijke bestuurder. Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving. Zijn inzet als bestuurder van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt hierbij als illustrerend gezien.

 

Kleine gemeente

Ook de titel van Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar een Groningse wethouder. Bé Schollema, wethouder in Loppersum, kreeg deze titel toebedeeld. Door respondenten werd hij omschreven als betrokken en toegankelijk. ‘Hij neemt de tijd voor je en zet zich 100 procent in voor de gemeente Loppersum’, zo licht een van de stemmers toe. In 2021 zal hij dit overigens niet meer kunnen doen: de gemeente Loppersum is per 1 januari opgeheven vanwege een fusie met de gemeenten Appingedam en Delfzijl.


Jonge bestuurder
De titel Beste Jonge Bestuurder gaat eveneens naar een wethouder: Samir Bashara, wethouder in de Noord-Hollandse gemeente Hoorn. Hij is uitgeroepen tot Beste Jonge Bestuurder. Bashara wordt omschreven als communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald. ‘Met deskundigheid en gevoel loodst hij zijn raad door moeilijke dossiers’, zo stelt een van de stemmers.


12.000 stemmen
De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 4 februari 2021 tijdens de bijeenkomst Kompas 2021 in
congres- en debatcentrum Armimius in Rotterdam. Het was de 12e keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Onderzoeksbureau Necker van Naem benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde kon het publiek dit jaar voor de titel Beste Lokale Bestuurder niet uit tien genomineerden kiezen, maar uit dertien: vanuit elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder. In totaal werden in deze tweede stemronde 12.000 stemmen uitgebracht.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Joop Niezen
Wie heeft hem genomineerd? Wie heeft op hem gestemd?Niemand kent hem en met z’n gemeente gaat het juist heel slecht, Daarom graag antwoorden op de vragen.
Joop Niezen
Vanwege mijn werk enige dagen in Stadskanaal vertoefd. Wat een desolate en failliete gemeente! Er woont daar ook een vals zingende zanger die het bij een talentenjacht opvallend goed heeft gedaan vanwege support van zijn achterban. Binnenlands Bestuur doet er goed aan de prijs te evalueren. Dit moet je niet willen.
Hans / afdelingsmanager
Ik hecht eerlijk gezegd nog meer waarde aan al die John de Mol producties zoals Holland got talent en al die tientallen varianten dan aan dit showtje voor 'ons soort mensen'. Ken er niet 1 van!
H. Wiersma / gepens.
Met de financiën van Stadskanaal gaat het trouwens niet zo goed. Zit op die portefeuille de slechtste bestuurder of hebben we hier te maken met de wet van de communicerende vaten? Kortom is dit de wethouder van sociale zaken die het meeste geld uitgeeft.
Advertentie