Advertentie

Jean Paul Gebben waarnemend burgemeester Losser

Jean Paul Gebben (52, VVD), voormalig burgemeester van de Gelderse gemeente Renkum, wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Losser.

09 mei 2017

Jean Paul Gebben (52, VVD), voormalig burgemeester van de Gelderse gemeente Renkum, wordt  waarnemend burgemeester van de gemeente Losser. 

Boetekleed

Gebben vertrok in het voorjaar van 2016 na een stapavond en een vergeten piketdienst als burgemeester van Renkum. Een voorval waarvoor hij in een interview in Binnenlands Bestuur van januari dit jaar ruimhartig het boetekleed aantrok.

Open kaart
In dat interview gaf hij te kennen op zoek te zijn naar een nieuwe aanstelling als burgemeester. Hij zei bij een volgende functie open kaart te zullen spelen over de reden voor zijn vertrek uit Renkum. ‘Ik kan iedere gemeenteraad vertellen: dit had nooit mogen gebeuren, maar het is gebeurd en ik heb mijn lesje geleerd.’ Sinds zijn vertrek uit Renkum gaf hij als zzp-er startende burgemeesters les over de valkuilen van het moderne burgemeesterschap. ‘Als iemand weet hoe je als burgemeester onverwacht onderuit kunt gaan, dan ben ik het wel.’

Beëdigd
Gebben is op maandag 8 mei beëdigd en zal zijn nieuwe functie half mei oppakken. Voor zijn burgemeesterschap in Renkum was hij wethouder in Raalte. Gebben volgt burgemeester Michael Sijbom op, die per 15 mei manager bij de NAM wordt. 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

harrie kiekebosch / eigenaar salland centraal
En van wie is de foto? Volgens mij van mij.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Logisch als je Kiekebosch heet.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie