bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Integraal beleid ontwikkelen en een erkend diploma behalen!

De afstudeervariant Samenleving uit de opleiding Adviseur Lokale Overheid richt zich op de integratie van beleidsvelden en stelt een pro-actieve werkstijl centraal.

17 september 2013

U leeft als beleidsmaker in een uitdagende tijd. Uw gemeente krijgt immers steeds meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Deze activiteiten liggen op het snijvlak van traditionele beleidsterreinen als Sociale Zaken, Zorg, Wonen, Welzijn, Jeugd en Onderwijs. De toegenomen complexiteit en verwevenheid vraagt om integraal beleid. Zeker nu de budgetten afnemen. Maar hoe geef je dat handen en voeten? De afstudeervariant Samenleving uit de opleiding Adviseur Lokale Overheid richt zich op de integratie van beleidsvelden en stelt een pro-actieve werkstijl centraal.

Deze opleiding reikt u de inhoudelijke kaders aan en leert u een integrale en proactieve aanpak te kiezen op het snijvlak tussen Sociale Zaken, Zorg, Wonen, Welzijn, Jeugd en Onderwijs, met oog voor burgers, partners en bestuurders. U leert integraal beleid te ontwikkelen en (uit) te voeren. De opleiding bestaat uit vijf modulen, te weten: Samenleving in perspectief, Integratie van de beleidsvelden, Jeugd en onderwijs, Verbindend werken en Zorg en Wmo.

De opleiding is interactief en praktijkgericht. De docenten zetten u op het juiste spoor en u wordt uitgedaagd om eigen analyses te maken en deze te presenteren aan uw collega-deelnemers. Hiermee vormt u een visie op uw praktijk. Een zelfstandige en actieve houding spreekt hierbij voor zich. Gedurende de opleiding werkt u aan een praktijkopdracht, die directe meerwaarde voor uw organisatie oplevert.

De opleiding start op 3 oktober 2013 in Utrecht. Het volledige programma van deze opleiding kunt u vinden op deze site. U kunt zich ook direct online inschrijven.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.