Advertentie

Duur veiligheidsrisicogebied Mediapark verlengt

De gemeente Hilversum heeft de aanwijzing van het Mediapark en omliggende straten tot veiligheidsrisicogebied met een maand verlengd.

19 augustus 2021
Lokale-media-shutterstock-1575274288.jpg

De gemeente Hilversum heeft de aanwijzing van het Mediapark en omliggende straten tot veiligheidsrisicogebied met een maand verlengd. Die maatregel, genomen na ernstige bedreigingen na de moordaanslag op Peter R. de Vries, wordt doorgetrokken omdat ‘de dreiging nog niet is verminderd’. Dat schrijft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot donderdag in een brief aan de gemeenteraad.

Extra bevoegdheden
Wel merkt hij op ‘dat de politie tot nu toe zeer beperkt gebruik heeft gemaakt van de extra bevoegdheden. omdat hiertoe geen aanleiding was’. In een veiligheidsrisicogebied mag onder meer preventief gefouilleerd worden en mogen auto’s worden doorzocht.

RTL Boulevard
De maatregel werd in de loop van juli genomen in verband met het programma RTL Boulevard, dat te maken had met ernstige bedreigingen. De studio aan het Leidseplein in Amsterdam werd daarom verruild voor een studio op het Mediapark. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die hij niet overleefde. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie